Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerstbomen bij bosjes naar het Havenplein

Geplaatst op: 3 januari 2019

“Doar ei d’r alweer iene…”, zegt gemeenteman Van Lente donderdagmiddag op het Havenplein. Hij zamelt nog geen vijf minuten kerstbomen in, maar heeft al achttien exemplaren op zijn wagen liggen. Vanuit alle hoeken en gaten komen kinderen, soms volwassenen, naar het Havenplein met de herinnering aan hopelijk gezellige feestdagen.

“Eerst maar even afrekenen…”, zegt Van Lente als er alweer een groepje kinderen aan komt zeulen met een paar kerstbomen. Hij diept uit het potje op zijn chauffeursstoel vijftig eurocent op. Het zuurverdiende loon voor basisschoolkinderen die zich deze 3 januari inzetten.

En dat zijn er veel. Even verderop bij De Kaaihof trapt een jongen een skelter voor met een karretje er achter. Op weg naar meer kerstbomen. Van Lente heeft er ondertussen alweer 23 opgestapeld. “En dan heb ik nog een paar mensen doorgestuurd naar het oude zwembad. Met karren en aanhangers is dat een handiger locatie. Daar gaat deze wagen straks ook naartoe”, legt hij uit.

Vrijdag worden ze ontdaan van spijkers en andere oneffendheden en vervolgens naar de recycling in Hasselt gebracht. Met het vrijgekomen materiaal verbeteren agrariërs hun grond. De kerstbomen komen niet alleen uit Genemuiden, maar ook uit de andere kernen van Zwartewaterland. “Hasselt levert altijd de meeste bomen op. In Genemuiden heeft lang niet iedereen een kerstboom”, vertelt Van Lente.

Die heeft een flinke pot met vijftig eurocenten bij zich, dus wie nog een centje wil bijverdienen kan zijn boom nog tot 16.00 uur inleveren op het Havenplein of bij het oude zwembad.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500