Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mogelijk opbaarruimte in ‘nieuwe’ Meente

Geplaatst op: 4 januari 2019

De Meente heeft in de toekomst mogelijk een opbaarruimte. Dat meldt het bestuur van Stichting Welzijn De Meente in De Roeper, het blad voor bewoners van het centrum. Volgens het bestuur is zo’n ruimte al langer een wens. “Bij de nieuwbouwplannen kijken we of we deze wens kunnen realiseren”, aldus het bestuur. Dat wijst er wel op dat gekeken moet worden naar de financiële haalbaarheid, de normale leefbaarheid van het gebouw en of een ruimte respectvol kan worden ingericht.

Het bestuur beantwoordt in De Roeper enkele vragen die leven bij bewoners en familieleden. Straks zijn er bijvoorbeeld minder woningen, maar die zijn wel groter dan de onlangs gesloopte appartementen. Dat leidt volgens het bestuur niet tot een wachtlijst. Ook de afgelopen twee jaar was dat bijvoorbeeld niet het geval, terwijl toen 41 bewoners een nieuwe plek hebben gekregen.

Ook vragen bewoners zich af hoe de woningen straks met elkaar verbonden worden, omdat de ‘rechte gangen’ niet meer in het nieuwe deel komen. Het bestuur wijst erop dat dit in het huidige gebouw gewoon het geval blijft, maar dat toekomstige, en jongere, bewoners vermoedelijk meer voelen voor een andere opzet. Dan kan ook een multifunctioneel plein, een restaurant met terras en andere voorzieningen worden gerealiseerd.

De vernieuwing van De Meente bestaat uit vijf onderdelen. Voor de 41 gesloopte woningen aan de Zuidwal en de Akkerties komen er straks dertig terug. Die bouw begint in 2020. Daarna volgen nog de ombouw van het verpleeggebouw, de sloop van de Lage en Hoge Vlakte en de tweede fase van de nieuwbouw.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500