Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

OK begint jubileum bij ‘jarige’ Groothuis Bouwgroep

Geplaatst op: 8 januari 2019

Directeur Claudi Groothuis van Groothuis Bouwgroep

Ondernemers Kring Genemuiden bestaat 25 jaar. Dat kan bijna niemand ontgaan nu de ondernemers een groot bord in de rotonde bij Naberman hebben geplaatst. De leden trapten het jubileumjaar dinsdag af bij Groothuis Bouwgroep. Een goed gekozen locatie, want ook het bouwbedrijf is begonnen aan een speciaal jaar. Het familiebedrijf bestaat zestig jaar.

Het gaat met meer dan 160 leden beter dan ooit met de ondernemerskring. “We hebben vorig jaar ruim veertig nieuwe leden gekregen. Daarmee hebben we praktisch 100 procent dekking en vormen we een krachtige stem naar bijvoorbeeld de gemeente. Wel hebben we besloten dat we nu een ledenstop inlasten: met deze club gaan we het jubileumjaar in”, zegt voorzitter Berthran Selles.

Die had tijdens zijn speech meerdere nieuwtjes. Hij maakte melding van het jubileumbord in de rotonde. Dit jaar worden ook de bermen richting die verkeerscirkel beplant. Dan ontstaat er volgens Selles een soort oprijlaan naar het industrieterrein. Bovendien kondigde Selles de komst van minister Schouten naar Genemuiden aan. Zij spreekt op 12 februari in De Kaaihof over hoe ondernemers zich op de Brexit kunnen voorbereiden.

OK Genemuiden is momenteel met de gemeente in gesprek over een betere verkeersafwikkeling op industrieterrein Zevenhont. Tijdens de spitstijden staat het met name bij de rotonde redelijk vast. Ook een teken dat de Genemuider industrie op volle toeren draait. Ze hebben behoefte aan uitbreiding. Burgemeester Bilder riep ondernemers met uitbreidingsdrang op om zich te melden, zodat de noodzaak van een groter bedrijventerrein nog beter wordt aangetoond.

Claudi Groothuis van Groothuis Bouwgroep sprak de ongeveer tweehonderd aanwezigen toe. Zij behoort tot de derde generatie Groothuis in het bedrijf. In die periode groeide het bedrijf uit tot een gerenommeerde bouwer in en buiten de regio. “Maar ondernemen gaat niet altijd over rozen. Wij hebben ook moeilijke tijden gekend, zoals in de recente crisis. Daarom zijn we dankbaar dat we ons bedrijf in de huidige vorm mogen presenteren.”

Groothuis Bouwgroep verandert van aannemer in aanbieder van vastgoedconcepten met duurzame oplossingen. “Wij brengen onze kennis steeds vaker in het beginstadium in en adviseren opdrachtgevers ook over exploitatiekosten, service en onderhoud en duurzaamheid”, aldus mede-directeur Jeroen Landman. Die kondigde ook het Groothuis Bouwgroep Fonds aan. Daarmee werkt het bedrijf mee aan de bouw van achttien woningen in Tanzania.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500