Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

FIFA-toernooi hoopt de grootste te zijn

Geplaatst op: 11 januari 2019

32 teams hebben zich al ingeschreven voor het FIFA PS4 toernooi in d’ Overtoom. Organisator Henrik Slot hoopt dat het dubbele aantal teams meedoet aan het evenement op 2 februari. “Dan zijn we volgens mij het grootste toernooi van Nederland. Dat zou toch wel mooi zijn”, zegt de Genemuidenaar. Teams, bestaande uit twee gamers, kunnen zich nog tot 19 januari aanmelden.

Het toernooi wordt georganiseerd onder de vlag van Brommersprint Genemuiden, waarvan Slot ook bestuurder is. Hij dacht al langer na over een nieuw evenement. “Organiseren vind ik leuk. Met dit idee liep ik al langer rond, maar het kwam er nooit van. Tot ik bij Zwartewater FM, waar ik sinds kort vrijwilliger ben, betrokken raakte bij de radiomarathon voor Energy4All. Henk Jan Overmars bracht me vervolgens op het idee om ook een evenement voor dit goede doel te organiseren”, vertelt Slot.

En dus huurt hij op 2 februari de theaterzaal van d’ Overtoom af. Die wordt omgebouwd tot een heuse game-arena, in samenwerking met het gespecialiseerde bedrijf Dutch Game Masters. “Dat organiseert toernooien door het hele land. De winnaar van Genemuiden mag ook weer door naar een toernooi dat uiteindelijk in een landelijke finale resulteert. We spelen straks in poules van vier teams. Deelnemers spelen dan met Paris Saint Germain, Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Bayern Munchen, Manchester City, Manchester United of Juventus”, legt Slot uit.

De keuze is niet vrij. Na het sluiten van de aanmeldtermijn maakt de organisatie een film met daarop een heuse loting. Deelnemers weten dan tegen wie ze het moeten opnemen en met welk team ze spelen. “Dan hebben ze nog twee weken om thuis te oefenen…”, glimlacht Slot, die zelf ook meedoet. “De laatste tijd speel ik het wat minder, misschien eens in de drie weken met vrienden. Maar ik heb alle edities sinds 1999 in huis. Het is een prachtig spel om te spelen”, aldus Slot.

Zeker in de arena van de theaterzaal. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur en vermoedelijk wordt dan aan het begin van de avond de finale gespeeld. Daarna zorgt onder meer Rob Hollander voor nog wat extra gezelligheid. Alle leeftijden zijn welkom op het toernooi. “We hebben nu vooral aanmeldingen van wat oudere deelnemers. Het zou mooi zijn als ook de jeugd zich aanmeldt”, zegt Slot. Deelname kost 20 euro per team, waarbij de opbrengst dus naar het goede doel gaat. Slot, die in de organisatie hulp krijgt van Marnic van Ittersum, Tijmen Pleijsier en Mark de Leeuw, heeft bovendien een mooi aantal sponsoren gevonden.

Aanmelden en meer informatie op http://fifazwartewaterlandtoernooi.nl/

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500