Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Plaatjes draaien levert 1866 euro op voor ‘Nika’

Geplaatst op: 12 januari 2019

Corwin van Dijk kon zaterdagmiddag in d’ Olde Soldoat een cheque van maar liefst 1866 euro overhandigen aan de Stichting Vrienden van Nika. Dat geld kwam bij de kroeg in het laadje doordat klanten in december een plaat konden afvragen, of het vriendelijke verzoek konden indienen of een bepaalde hit juist uit kon.

Het was de vierde editie van dit Dos Request. “We zijn in 2008 per toeval begonnen. Jarno van Dijk gooide een euro in een glas en zei dat hij daarvoor een nummer wilde horen. Dat zette ons aan het denken. In dat eerste jaar hebben we toen een bijdrage kunnen leveren aan een rolstoel voor Annalien”, vertelt Van Dijk.

Daarna volgenden nog twee edities voor andere Genemuider doelen. “Die keuze hebben we gemaakt: een goed doel moet iets met Genemuiden te maken hebben”, aldus Van Dijk. Dit keer viel die keuze op de Stichting Vrienden voor Nika, waaraan ook een stevig Sint Jansklooster-tintje zit. Ex-Genemuidenaar Dennis Boes woont nu in het dorp met zijn vrouw Ellen. Ze verloren hun eerste kindje dat eerst in het ziekenhuis in het westen van het land lag. Dennis en Ellen logeerden destijds in het Ronald mcDonald Huis.

Nu zamelt de vriendengroep onder de noemer Stichting Vrienden van Nika, de naam van het overleden meisje, geld in voor dit huis. Met 1866 euro kunnen ze een prachtig bedrag overmaken. Op 9 februari is een volgende actie ook in d’ Olde Soldoat. Dan is er een apres ski party. Wie daarbij aanwezig wil zijn, moet snel kaarten kopen, want de verkoop gaat erg hard.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500