Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters kringkampioenen

Geplaatst op: 13 januari 2019

Afgelopen weekend werden de kringkampioenschappen, kring NWO-NOP, voor pony’s en paarden dressuur verreden. Hier kwamen de Zwartewaterruiters goed voor de dag.

In Emmeloord werden de klassen B tot M pony’s dressuur georganiseerd. In de klasse M2 cat. DE mocht Carolien Altena het podium betreden, ze werd met haar pony Komeet Kringkampioen met 190,5 en 211,5 punten. Met deze overwinning is de combinatie afgevaardigd naar de regiokampioenschappen.
Briëtt Breman deed met haar pony Coco mee in de klasse L2 cat. DE en reden een mooie proef. Helaas waren de jury’s het niet met elkaar eens, zij kreeg een score van 194,5 en 179,5 punten. Toch behaalden zij hiermee een 2e plek en mogen ook zij aan start komen tijdens de regiokampioenschappen.
In dezelfde klasse reden Daphne Visscher en Orchid’s Château naar 177,5 en 187,5 punten. Zij eindigden op een 3e plaats en zijn hiermee ook afgevaardigd.

Ook kwam Daphne in Genemuiden aan start tijdens het paarden dressuur in de klasse B. Met haar paard SLV’s Wish behaalde zij 186 en 193,5 punten en wonnen hiermee een 4e prijs. Ook met SLV’s Wish mag Daphne Visscher naar de regiokampioenschappen.
Janine Flier was goed op dreef met haar beide paarden Harley en Hercules. In de gecombineerde rubriek klasse Z1/Z2 won Flier met haar paard Harley met 222 en 227 punten en werd hiermee tevens Kringkampioen in de klasse Z1. Met Hercules werd ze in deze rubriek 4e met 215,5 en 221 punten. Hiermee is Flier met beide paarden afgevaardigd naar de regiokampioenschappen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500