Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Faber, De Jong én Hoekman in d’Overtoom

Geplaatst op: 14 januari 2019

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen maar toch is nu al het moment gekomen om met een vette omcirkeling vrijdag 1 maart te markeren, zo adviseert SCEG. Op die avond treden in d’Overtoom namelijk Steven Faber en Casper de Jong op, voor deze gelegenheid bijgestaan door de plaatselijke multi-instrumentalist Jerry Hoekman.

De poëtische teksten van Faber en het subtiele gitaarspel van de Jong voeren het publiek over golven van emotie en humor. Geluk zit vaak in heel gewone dingen, zoals een pilsje bij een plaatselijke uitbater of de eerste kieviten in de weilanden langs het Zwartewater. Over dat geluk en natuurlijk ook over de liefde (waarvan ze zelf zeggen: “We zijn het eens, het is gedoe”), maar evengoed over de rampspoed die hem trof, toen zijn zeilschip, ‘de Capitano’ verging op het Zwarte Meer, handelen de teksten van Casper. Duidelijk blijkt daaruit dat hij bepaald geen vreemdeling is in onze omgeving. Even gemakkelijk schakelt hij echter over naar verre oorden, zoals Cuba, waarbij Steven Faber er moeiteloos in slaagt de daarbij passende muzikale sfeer op te roepen.

Faber en de Jong timmeren behoorlijk aan de weg, onder meer met optredens, ook begin 2019, in Hasselt en in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Bijzonder aan het optreden in Genemuiden is echter dat daarbij ook Jerry Hoekman aan zal sluiten, wat ongetwijfeld nog een extra dimensie zal toevoegen aan dit optreden. Jerry, zelfstandig muziekdocent, is als geen ander ook in staat met zijn instrumenten gevoel op te roepen.

Het programma, dat niet voor niets ‘ De avond van het geluk’ als titel heeft meegekregen, wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen d’Overtoom en SCEG. Poëzie en muziek op een toegankelijke manier brengen voor een breed publiek, dat is de insteek waarmee deze beide organisaties deze avond in Genemuiden hebben opgezet. Bijna ongelooflijk dat daarbij ook de entreeprijs nog heel bescheiden kan worden gehouden; voor € 5,= kan iedereen erbij zijn. De aanvangstijd is 20.30 maar iedereen is vanaf 20.00 uur welkom in de kantine van d’Overtoom.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500