Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen sluitingen vanwege drugshandel

Geplaatst op: 15 januari 2019

In Zwartewaterland is nog nooit een pand gesloten vanwege drugshandel. Dat schrijft burgemeester Bilder in een brief aan de gemeenteraad over het onlangs ingevoerde Damoclesbeleid. Daarin beschrijft de gemeente haar beleid. Wel heeft Bilder meerdere keren een bestuurlijke waarschuwing gegeven, zo meldt hij.

In het Damoclesbeleid wordt onder meer beschreven dat de burgemeester panden of woningen kan sluiten als er drugs worden gemaakt of verkocht. Ook omringende gemeenten als Kampen, Steenwijkerland en Staphorst werken met dit beleid. Om te voorkomen dat de handel zich daardoor naar Zwartewaterland verplaatst, heeft ook deze gemeente beleid opgesteld. De lokale overheden nemen sowieso steeds meer stappen om de drugshandel terug te dringen.

Zwartewaterland gaat de komende tijd ook bekijken hoe groot de drugsproblematiek in de gemeente is. Volgens cijfers van GGD en politie lijkt dat mee te vallen, maar de gemeente krijgt andere signalen uit de samenleving. Daarom wil de gemeente de problematiek beter in kaart brengen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500