Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartsluis gaat weer culinair

Geplaatst op: 17 januari 2019

Voor de derde keer presenteren de horecazaken van Zwartsluis zich tijdens Zwartsluis Culinair. In Hotel Zwartewater presenteren ze op vrijdag 25 januari een culinaire én muzikale avond. De deelnemende horecazaken mikken deze editie ook meer dan ooit op de regio.

Zwartsluis heeft voor een dorp van deze omvang een ongekend groot aantal horecazaken. Naast het beroemde Hotel Zwartewater blinkt het waterdorp uit met een gevarieerd horecabestand. En die vullen elkaar weer prima aan. Culinaire liefhebbers weten bijvoorbeeld de weg te vinden naar Restaurant ’t Kraantje op de Kranerweerd, terwijl ze in het centrum van het dorp terecht kunnen bij De Albatros (met in het winterseizoen tapas), Brasserie de Blizzard en de VP. Het speciaalbiercafé in de regio is bovendien De Sluus.

Die ondernemingen bundelen al enkele jaren de krachten met bijzondere evenementen. Twee keer per jaar proeven bijvoorbeeld honderden liefhebbers de beste herfst- en lentebieren. Zwartsluis Culinair is in januari al een paar jaar een trekker. “Alle evenementen groeien nog”, zegt medeorganisator Thijs Postma van De Sluus. “Mensen ontdekken daarop wat Zwartsluis te bieden heeft. Bezoekers zijn wat dat betreft altijd verrast. Zwartsluis Culinair zou nog verder kunnen groeien en is interessant voor een brede regio rond Zwartsluis”, zegt Postma.

Hij zag het afgelopen jaar dat het druk was in het dorp. Alle horecazaken profiteerden van de extreem lange zomer. “Naast toeristen komen ook steeds meer mensen uit de regio naar Zwartsluis. Ze weten dat ze hier goed uiteten kunnen in een gezellige omgeving”, aldus Postma. Zwartsluis Culinair is een goed moment om dat te ontdekken.

Bezoekers kunnen op 25 januari vanaf 17.00 uur gratis naar binnen bij Hotel Zwartewater en muntjes kopen. Daarmee kunnen ze genieten van kleine gerechten, hapjes, wijn en speciaalbier. Elly’s Beach en Bistro, een nieuwe deelnemer uit het naastgelegen Wanneperveen, zorgt bovendien voor heerlijke cocktails. De band Alice Spring verhoogt de sfeer verder.

De organisatie van Zwartsluis Culinair kijkt ondertussen ook alweer naar de editie van 2020, en dan vooral naar de naam van het evenement. “De naam dekt aan de ene kant de lading, maar is ook wat afgezaagd. We zoeken daarom naar een naam die duidelijk maakt dat we lekker eten en drinken én muziek aanbieden”, aldus Postma. Wie een goede naam heeft, kan die insturen naar desluus@hotmail.com en kans maken op gratis munten voor de editie van 25 januari.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500