Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zonnepark Stadshagen ook voor Zwartewaterlanders

Geplaatst op: 18 januari 2019

De gemeente Zwolle plant een zonnepark met 3600 zonnepanelen langs de Hasselterweg. Die komen op de geluidswal en bij de spoorlijn naar Kampen. Dit als onderdeel van een plan voor ‘wonen en werken’ op en locatie langs de Scholtensteeg. Het zonnepark is bedoeld voor bewoners. Ook Zwartewaterlanders zouden daarin kunnen participeren, meldt de gemeente Zwolle.

Energiecoöperatie Blauwvinger Energie gaat dit voorjaar met ondersteuning van Greenchoice bewoners werven die willen participeren in het zonnepark. Via een postcoderoosregeling kunnen bewoners uit omringende postcodegebieden meedoen en zelf energie opwekken. Dit is een landelijke regeling waarmee leden van een coöperatie korting krijgen op de energiebelasting op hun energienota voor lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit. Hierdoor kunnen inwoners van een wijk of dorp met elkaar op een financieel rendabele manier aan de slag met duurzame energie.

Met 3600 panelen is het zonnepark een van de grootste postcoderoosprojecten van Nederland. De toekomstige bewoners van de kavels aan de Scholtensteeg kunnen er straks hun eigen zonne-energie opwekken en ook bewoners uit de omliggende postcodegebieden in de gemeenten Kampen (waaronder ’s-Heerenbroek) en Zwartewaterland kunnen meedoen met de regeling.

Woon-werk kavels
In 2010 begon de gemeente met de uitgifte van woon-werk kavels langs de Scholtensteeg. Daarvoor was destijds weinig belangstelling, met name vanwege de strikte scheiding tussen het woon- en het werkdeel van de kavel. Die scheiding is nu losgelaten, waardoor kopers kunnen kiezen voor een flexibeler indeling, bijvoorbeeld meer nadruk op wonen of juist de focus op werken. De verkoop van de kavels start op 2 februari met een verkoopmanifestatie in Het Anker.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500