Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Justin van Dijk met een ‘barrel’ naar het Hoge Noorden

Geplaatst op: 21 januari 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

Zaterdagmorgen staat Justin van Dijk trots naast een opgepimpte VW Passat. Samen met de Sluzigers Wicher van den Berg, Rienk Hijlkema, Jasper Wind (Audi A6), Jos van de Weyde, Kees Vos, en Henrie van der Linde met Melvin Withaar (Subaru Impreza) vertrekt hij vanaf het terrein van transportbedrijf Vos in Zwartsluis naar Scandinavië. De vriendengroep doet mee aan een barrelrace.

Vervolgens voegt zich nog een vierde voertuig uit Zwartsluis dat ook aan de challenge meedoet, bij het drietal. Nadat er nog wat voor de inwendige mens is ingeslagen en een vergeten, maar noodzakelijke, sneeuwschop is ingeladen kan er gestart worden.

Voor alle bestuurders is het de eerste maal dat er aan The Barrel Challenge, zoals het evenement officieel heet, deelgenomen, behalve voor Wicher van den Berg die een vorige editie in Oostenrijk en omringende landen heeft deelgenomen.

Het team, de drie auto’s, blijven de gehele tocht bij elkaar zo is de bedoeling, gaat op weg naar Duitsland en dan door naar Denemarken, waar de ferry wordt genomen naar Trelleborg in Zuid-Zweden. In deze plaats verzamelen de 300 deelnemende auto’s zich, waarna de eerste etappe naar Stockholm is. Vervolgens is er de oversteek naar Finland en volgen er etappes door dit land, Zweden en Noorwegen waar het eindpunt in de stad Bergen aan de oostkust is. Vanuit Bergen gaat het op de ferry voor een 18 uur durende overtocht naar Denemarken.

Gedurende de tocht zijn er allerlei opdrachten waarmee punten gescoord worden voor uiteindelijk een aantal prijzen. Voor elke dag krijgen de deelnemers een route mee naar de eerstvolgende etappeplaats. In die etappeplaats is er door de deelnemers onderdak geboekt.

Alle voertuigen zijn voorzien van winterbanden en in de kofferbak ligt een set sneeuwkettingen om de vermoedelijk met sneeuw bedekte wegen te bedwingen. Voor de extreme koude in het hoge noorden is winterkleding aangeschaft door de bestuurders en voor de inwendige mens zal er telkens eten en drinken meegenomen worden of warme koffie in de auto’s gezet worden zoals in de auto van Melvin en Henrie.

Uitgezwaaid door familie, kennissen en geliefden gaan de mannen deze zaterdagmorgen op weg voor een groot avontuur. Het team is te volgen op Facebookpagina Barrelteam Zwartsluis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500