Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Trompstraat in race voor flink geldbedrag

Geplaatst op: 24 januari 2019

Het plein bij de Trompstraat is in de race voor de ‘groenste straat van Overijssel’. Veertien straten in de provincie dingen mee in deze groene prijsvraag van de provincie Overijssel. Gedeputeerde Maij lootte deze week welke aangemelde straten door gaan en kans maken op een flink geldbedrag.

“We willen in Overijssel de natuur dicht bij mensen brengen, letterlijk in hun straat. Dat is goed voor het welzijn van de bewoners. Maar groene straten dragen ook bij aan meer planten en dieren in steden en dorpen, kinderen kunnen in het groen spelen en we vangen er de gevolgen van de klimaatverandering mee op. Bijvoorbeeld verkoeling bij extreme hitte. Fantastisch om te zien dat zoveel straten in Overijssel groene oases willen worden”, aldus Maij.

De geselecteerde straten komen op 30 januari samen in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal voor de startbijeenkomst. Daar ontmoeten de straten hun begeleiders die hen gaan ondersteunen bij het uitwerken van hun ontwerp. Daarna gaan ze aan de slag.

Tijdens een spannende finalebijeenkomst op 11 april wordt duidelijk welke straten er met de winst vandoor gaan! In drie categorieën is €20.000 te verdienen: biodiversiteit, kindvriendelijkheid en klimaatbestendigheid. De straat die de drie thema’s goed weet te combineren krijgt een bonus van €5.000 euro.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500