Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Oud Genemuiden’ op zoek naar informatie veerramp

Geplaatst op: 28 januari 2019

De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden is op zoek naar mensen die uit overlevering nog informatie hebben over de gebeurtenissen van 8 maart 1922 (toen de pont in een vliegende storm verging) en vooral ook over de mensen die daarbij omkwamen.

Nu het over enkele jaren een eeuw geleden is dat deze verschrikkelijke ramp gebeurde wil de Stichting proberen alle beschikbare informatie vast te leggen. Over de gebeurtenissen zelf is veel geschreven; over de mensen die erbij betrokken waren veel minder. Er zijn namen en leeftijden bekend, maar de werkgroep wil ook graag weten wat voor mensen het eigenlijk waren. Wat deden ze in het dagelijks leven, hadden ze gezinnen, hoe was hun leven tot dusver verlopen en waarom waren ze die rampzalige avond nog op pad?

De Stichting is vooral ook geïnteresseerd in hoe het na de ramp verder is gegaan met de nabestaanden. De ramp moet een enorme impact op hun leven hebben gehad. Hoe ging het leven voor hen verder? Wat waren de gevolgen op allerlei gebied? Zijn er nog foto’s?

De werkgroep is er zich van bewust dat er, bijna honderd jaar na de ramp, geen mensen meer leven die het gebeurde bewust hebben meegemaakt. Maar er zijn mogelijk wel mensen die er hun ouders of grootouders over hebben horen vertellen. En er moeten nog familieleden zijn die weten wat een leed de verdrinking van een opa of tante heeft veroorzaakt. Die verhalen wil de St. Vrienden van Oud Genemuiden graag vastleggen.  Denk daarbij niet te gauw dat uw verhaal weinig voorstelt: de meeste slachtoffers waren gewone mensen met gewone levens, maar ze kwamen om bij een verschrikkelijk ongeluk en zijn het waard herinnerd te blijven. Ook informatie over de drie overlevenden is trouwens van harte welkom.

Om uw verhaal te vertellen kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de Stichting Vrienden van oud Genemuiden, Jannie Bakker: per mail op jannie.bakker@outlook.com of telefonisch 06-38124504. Dan wordt er een afspraak voor een gesprek gemaakt.

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “‘Oud Genemuiden’ op zoek naar informatie veerramp

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500