Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Drukte op woningmarkt houdt aan’

Geplaatst op: 30 januari 2019

Bonthuis Vaartjes Makelaars verwacht dat de drukte op de woningmarkt in Zwartewaterland ook dit jaar aanhoudt. “De omstandigheden voor de aankoop van een woning zijn en blijven nog steeds heel gunstig”, zeggen eigenaren Freek van den Berg en Bert Vaartjes. Ze wijzen erop dat de rente uitermate laag is en in januari zelfs nog verder gezakt is.

Het kantoor met vestigingen in Genemuiden en Zwartsluis kijkt terug op een bijzonder 2018. Daaraan begonnen ze met de eretitel ‘Woningmakelaar van Overijssel’. Bonthuis Vaartjes bleek in oktober 2017 de beste verkoopmakelaar én aankoopmakelaar van de provincie Overijssel. “Die verkiezing heeft ons veel gebracht: dankzij alle publiciteit gaven nog meer mensen ons het vertrouwen. Mede daardoor groeide ons marktaandeel in Hasselt en zijn we naast Zwartsluis en Genemuiden, nu ook in Sint Jansklooster en Vollenhove marktleider”, zegt Bert Vaartjes.

Ook over afgelopen jaar overlegt het makelaarskantoor mooie cijfers. Maar liefst tweehonderd keer verruilde een bestaande koopwoning via Bonthuis Vaartjes van eigenaar. “Daarmee behoren we tot de top vijf van Overijssel. In de brede regio Zwolle hebben we zelfs de beste verkoopcijfers. Daar zijn we natuurlijk trots op”, zegt Freek van den Berg. Hij wijst erop dat de gemiddelde verkooptijd bij het kantoor bovendien veel lager ligt dan het gemiddelde. Met andere woorden: Bonthuis Vaartjes vindt vliegensvlug kopers.

Kennis van de lokale markt en voortdurend inspringen op ontwikkelingen en innovaties zijn de kracht van het kantoor, zegt Vaartjes. Ook op de huidige woningmarkt blijft dat cruciaal. Zeker als aankoopmakelaar. “Omdat de vraag momenteel groter is dan het aanbod, moet je precies weten wat de wensen van woningzoekers zijn. Bij vrijkomende woningen kun je ze dan in een vroeg stadium informeren. Regelmatig zijn huizen al verkocht voordat ze op Funda staan. Door ons overzicht van de lokale woningmarkt weten wij als geen ander welke huizen er op de markt komen.”

Vanwege de huidige woningmarkt veranderde Bonthuis Vaartjes Makelaars de eigen procedure. Niet langer geldt altijd het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, legt Van den Berg uit. “In overleg met onze opdrachtgevers, organiseren wij steeds vaker kijksessies. Op die manier geef je meer mensen een eerlijke kans. Zo’n sessie biedt ook de verkoper voordelen: die hoeft een huis nu maar één in plaats van vijf keer op te ruimen.”

De makelaars voorzien geen tekort aan verkoopwoningen in Zwartewaterland. Dat het aanbod minder lijkt, is enigszins gezichtsbedrog, stellen ze. Veel woningen halen immers Funda niet meer. “Bovendien wordt er volop gebouwd in Hasselt Om de Weede en komen er projecten aan op het Agnieten terrein in Zwartsluis, waarvan wij overigens ook de verkoop doen. Die projecten zorgen weer voor voldoende verhuisbewegingen. Wij verwachten daarom dat de drukte op de woningmarkt ook dit jaar aanhoudt.”

Ambities om het werkgebied verder uit te breiden, heeft Bonthuis Vaartjes Makelaars niet. “Wij hebben veel kennis van Zwartewaterland, Vollenhove en Sint Jansklooster. Daar weten we precies hoe de markt eruit ziet en kennen wij veel mensen. Zeker op de huidige woningmarkt is dat cruciaal. Wij weten als geen ander welke huizen er op de markt komen. Woningzoekenden kunnen zich gratis bij ons inschrijven, wij houden ze dan op de hoogte van nieuw woningaanbod”, aldus Freek van den Berg en Bert Vaartjes

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500