Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tapijtmuseum ontvangt een ouderwetse rekenmachine

Geplaatst op: 30 januari 2019

Wie tegenwoordig een berekening voor wat dan ook wil maken, pakt zijn smartphone en binnen een paar seconden heb je het antwoord. In de jaren dertig van de vorige eeuw hadden ze voor berekeningen ook al hulpmiddelen en één daarvan is gelukkig bewaard gebleven. Jan Brouwer Jacobzn. (van mattenfabriek Gebroeders Brouwer), heeft dit bijzondere mechanische rekenapparaat aan het Tapijtmuseum geschonken en daar is dit “nieuwe-oud” nu te bewonderen.

Het nieuwe museumseizoen 2019 is voor Tapijtmuseum al begonnen. In de maanden januari en februari komen ongeveer 250 bezoekers in groepen naar het museum. Daarbij zijn 8 groepen van basisschoolleerlingen uit Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis. De kinderen krijgen tijdens zo’n bezoek de introductiefilm “Van biezen tot kunstgras” te zien (met ranja!) en gaan dan het museum bekijken. Daarna gaan ze zelf aan

het werk met vlechten, matjes afkanten en het invullen van antwoorden op een vragenlijst. Afgesloten wordt met een demonstratie van de weefmachines. Gruwelijke verhalen over het afknijpen van vingerkootjes en het doorschieten van schietspoelen, worden daarbij zeer gewaardeerd!

Er is dus nu al veel werk te verrichten door de vrijwilligsters en vrijwilligers en het wordt in de komende maanden nog veel drukker in het Tapijtmuseum.

Wilt u als nieuwe vrijwilligster of vrijwilliger b.v. 1 x per maand meehelpen om de bezoekers te ontvangen in het museum, dan bent u van harte welkom! U hoeft u geen ervaring te hebben in het serveren van koffie met “wat erbij”, in de verzorging van broodmaaltijden, in het geven van demonstraties en rondleidingen. Meer ervaren medewerk(st)ers leren u graag wat u moet doen.

Informatie over het vrijwilligerswerk in het Tapijtmuseum en de daarbij behorende “arbeidsverplichtingen en – rechten” is te verkrijgen:

–           in het Tapijtmuseum, dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur of

dinsdagavond vanaf 19.00 uur

–           via email-adres info@tapijtmuseum.nl

–           bij Henk Beens (voorzitter van het Tapijtmuseum), 3855671

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500