Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Volker in de race voor ‘mooiste tuin van Nederland’

Geplaatst op: 31 januari 2019

Tuinontwerper Jacqueline Volker, een Hasseltse die sinds kort aan de Nijverheidsstraat is gevestigd, dingt mee in de competitie ‘Tuin van het jaar’, een jaarlijkse competitie voor de mooiste tuin van Nederland, gehouden door brancheorganisatie VHG. Na de voorronden in deze prestigieuze, landelijke competitie bleven er volgens de vakjury zes genomineerde tuinen over. Eén van deze tuinen, gerealiseerd in Zwolle, legde Hoveniersbedrijf Ed Bijker uit Vinkenbuurt aan, conform het ontwerp van Jacqueline Volker.

“Het begint natuurlijk met een goed ontwerp, en het is een geweldige eer, dat dit ontwerp zó fraai is gerealiseerd door Ed Bijker, dat de tuin in aanmerking kwam voor de nominatie. Dat vraagt om een sterk staaltje vakmanschap”, zegt Volker.

Vakjury
Een vakjury kiest dé winnaar voor de vak prijs en vanaf nu kan er ook gestemd worden voor de publieksprijs. De tuinen zijn beoordeeld op ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces heeft de jury meegenomen.

Het is de kleinste tuin van de zes genomineerde tuinen. Zowel Ed Bijker als Jacqueline Volker, dragen uit dat planten de tuin maken, ook in een kleine stadstuin. “Klein, maar fijn! Er is nog zóveel mogelijk in een kleine stadstuin, dat bewijst ook maar weer deze tuin van slechts 50 vierkante meter. De opdrachtgevers zijn echt heel blij met hun tuin”, aldus Volker.

Vanaf vandaag is het mogelijk om te stemmen op deze aangelegde tuin, die kans maakt Tuin van het Jaar 2019 te worden. Deze prijs van branchevereniging VHG is volgens Ed Bijker ‘de prijs der prijzen in hoveniersland’. Stemmen kan via de Facebookpagina van VHG LangLevendetuin en via deze link: https://www.besocialized.nl/apps/vhg_fotos/index.php?page_id=7

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500