Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV succesvol in Zwolle

Geplaatst op: 3 februari 2019

Afgelopen zaterdag deed EGSV met vier teams mee aan de plaatsingswedstrijd acrogym in Zwolle. Maar liefst alle vier de teams gingen met een medaille naar huis.

In de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan Valerie Veenhof en Martine Bonthuis. Dit team wat vorig jaar nog uitkwam op het E niveau heeft dit jaar de stap gemaakt naar het D-junioren niveau voor duo’s. Hun voorseizoen verliep alles behalve perfect. Valerie kampte met een vervelende hak blessure en kon vanaf afgelopen week pas weer volop trainen. De meiden waren dus al erg blij dat ze aan deze wedstrijd mee konden doen. De oefening van het team verliep erg goed, een kleine hapering was er toen Valerie haar haarelastiek verloor maar dit bracht de meiden niet van de wijs. Met een mooie score van 23,47 werd dit team heel knap tweede.

In de tweede wedstrijdronde werden de C Senioren trio’s op de vloer verwacht. EGSV komt dit jaar met één team uit in deze categorie. Het trio bestaande uit Pien Feenstra, Noëlle ten Hoeve en Lana van der Haar. Pien en Noëlle hebben al enige ervaring samen, nieuw in dit team is Lana maar met haar jarenlange ervaring met acrobatiek duurde het niet lang voor de meiden goed op elkaar ingespeeld waren. Ze startten met hun balansoefening. Een prachtige, verassende oefening die een mooie score van 24,05 opleverde. Na hun balansoefening stonden ze dan ook op een eerste plaats. Daarna volgden hun tempo oefening. Een oefening welke wat technische schoonheidsfoutjes had waardoor deze score iets lager uit viel dan van hun directe concurrenten. Des al niet te min waren zij erg blij met een score van 24,03. Bij de prijsuitreiking bleek dat één van de concurrenten het gat na de balansoefening had gedicht en dus moesten Pien, Noëlle en Lana genoegen nemen met een hele mooie zilveren medaille.

In de laatste ronde startte EGSV met twee teams. Het D-Senioren trio Nina Kolk, Maaike Roetman en Inge Thiele is dit jaar voor het eerst samen en zij hebben de afgelopen weken hard gewerkt om klaar te zijn voor deze wedstrijd. De concurrentie in deze categorie is groot maar de meiden waren erop gebrand een goede score neer te zetten. Uiteindelijk bleek hun oefening beloond te worden met een score van 23,45. Dit bleek goed genoeg te zijn voor wederom een mooie zilveren medaille.

Daarnaast waren ook de C Junioren dames van EGSV aan de beurt. Het trio bestaande uit Jayla Rook, Ashley Jager en Jasmijn Jansen is ook een geheel nieuw team. Ook zij hebben dit hele voorseizoen hard gewerkt om te staan waar ze nu staan. Met twee oefeningen die een genot zijn om naar te kijken hadden zij zin in deze wedstrijd. Ze startten met hun balansoefening. Deze werd bijna foutloos gedraaid en met een score van 23,77 waren zij dan ook  tevreden. Hun tempo oefening bevatte wel wat grotere schoonheidsfoutjes en dus was het spannend wat deze score zou gaan worden. Deze oefening werd alsnog met een score van 23,43 beoordeeld en dat maakte dat dit team aan het eind van een lange dag een bronzen medaille mee naar huis mochten nemen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500