Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Survivalbaan kan bij de BMX-baan’

Geplaatst op: 6 februari 2019

De komst van een survivalbaan in Genemuiden is een stap dichterbij. De gemeente wil meewerken door een stuk grond bij de huidige BMX-baan te verhuren aan de initiatiefnemers. Die moeten de plannen verder wel zelf realiseren.

Er zijn al twee jaar plannen voor de realisatie van een locatie voor de survivalsport. Initiatiefnemers denken dat zeker tachtig mensen structureel gebruik willen maken van zo’n plek. Dat er animo is, blijkt ook wel uit de activiteiten die de afgelopen jaren zijn georganiseerd. Daarop kwamen steevast veel kinderen af. Ook onder Reformatorische jongeren is er belangstelling voor deze sport.

Het college wilde vorig jaar meewerken aan de plannen. Daarna zijn drie locaties onder de loep genomen, die uiteindelijk niet geschikt bleken. Dat zijn plekken bij het Varkensgat, bij de Volkstuinen en op het terrein van het Hippisch Centrum. De gemeente stelt nu de omgeving van de BMX-baan voor als locatie. Momenteel zijn er weinig crossfietsers die deze plek nog gebruiken.

De gemeente wil meewerken aan het plan zolang er geen kleedruimtes of andere gebouwen komen. Daarvoor moet de samenwerking met het zwembad worden gezocht. Over de plaatsing van een of twee zeecontainers valt wat de gemeente betreft wel te praten. Verder moet de eventuele overlast voor omwonenden worden beperkt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500