Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jan Pleijsier Wonen & Lifestyle bestaat een halve eeuw

Geplaatst op: 7 februari 2019

Jan Pleijsier Wonen & Lifestyle viert dit jaar een jubileum: de zaak bestaat een halve eeuw. Al runt de familie Pleijsier nog geen vijftig jaar dit prachtige bedrijf: “Jan Pleijsier begon op de markten. Zijn wagen stond ‘s avonds toevallig wel precies op de plek waar we nu zijn gevestigd”, zeggen Jochem, Karst en Wita Pleijsier, de huidige eigenaren van de zaak met vestigingen in Meppel en Genemuiden.

In Genemuiden is de winkel bijna een jaar gevestigd aan de Klaas Fuitestraat 46. En met die stap zijn de eigenaren ‘heel tevreden’. “In het begin moesten vooral de mensen van buiten Genemuiden even zoeken, maar we merken nu dat we hier echt naar de toekomst kunnen kijken. Deze zaak past heel goed bij de veranderde markt. Mensen gaan niet meer zeven zaken bij langs voordat ze hun keuze maken: ze oriënteren zich op internet en bezoeken vervolgens een winkel. Dat betekent dat je een minder uitgebreide voorraad nodig hebt”, vertelt Karst.

Ook omdat Jan Pleijsier Wonen & Lifestyle een goed lopende webshop heeft. En dat zorgt zelfs voor een internationale klantenkring. “Denemarken, Noorwegen, zelfs een keer Rusland”, somt Jochem op. Maar het grootste deel van de collectie wordt binnen Nederland verkocht. En uiteraard lang niet alleen via internet. “Onlangs hadden we bijvoorbeeld klanten uit Noord-Holland, die speciaal een dag naar Genemuiden waren gereden. Ze hadden van kennissen gehoord dat je bij ons zo goed wordt geholpen. Mooi om te horen.”

Dankzij de verhuizing naar de Klaas Fuitestraat is de klantenkring niet alleen breder, maar ook lokaler geworden, vertelt Karst. “Voor Genemuidenaren is deze locatie natuurlijk veel beter. We merken bijvoorbeeld dat we meer kleinere accessoires en artikelen verkopen. Andersom zien we ook: mensen die een ochtend bij ons in de zaak zijn geweest, kopen daarna hun inkopen bij Albert Heijn. Die wisselwerking is mooi om te zien.”

Voor Jochem en Karst was het nooit een vanzelfsprekendheid dat ze in de zaak kwamen. Ze werkten eerst bij een andere werkgever, waar Wita wel vanaf haar 16e al in de winkel staat. “Maar dit is wel een heel mooi beroep: zorgen voor tevreden klanten. Ons voordeel is dat wij in het eindstadium om de hoek komen kijken. Met vloeren, tapijten en meubels maken mensen hun woning af. Ze krijgen rust omdat alles is ingericht. Het is mooi werk om daaraan een bijdrage te leveren.”

Jan Pleijsier Wonen & Lifestyle viert het jubileum met maandacties. In februari wordt bijvoorbeeld een tegoedbon van 250 euro verloot.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500