Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jesse Plette voorleeskampioen van Zwartewaterland

Geplaatst op: 7 februari 2019

Jesse Plette van de Johannes Calvijnschool is woensdagavond een van de voorleeskampioenen van Zwartewaterland geworden. In het gemeentehuis was de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De kandidaten hadden eerder al moeten strijden tegen klasgenoten op hun eigen basisscholen, maar nu moesten zij strijden tegen de voorleeskampioenen uit hun eigen plaats. De twee winnaars mogen door naar de regionale finale op 6 maart a.s. die deze keer plaats vindt in Kampen. Tijdens deze finale zal de strijd opnieuw plaatsvinden.

Tijdens de lokale ronde in Zwartewaterland moest iedere kandidaat een fragment voorlezen uit een jeugdboek van hun eigen keuze. Ze werden enthousiast aangemoedigd door supporters. Daniël Groener nam de presentatie voor zijn rekening. Hij stelde de voorlezers op hun gemak en jureerde de spandoekenwedstrijd terwijl de jury aan het beraadslagen was.

De kandidaten werden beoordeeld door een strenge, maar rechtvaardige jury, bestaande uit wethouder Gerrit Knol, Yvonne Kok van The Readshop Express uit Genemuiden en Johannes Huisma, bestuur Bibliotheek Zwartewaterland. De jury kreeg ondersteuning van een schaduwjury uit de zaal.

Ruim 120 papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers en zussen, klasgenoten, meesters en juffen luisteren vanaf dat moment ademloos naar de mooie fragmenten die worden voorgelezen. Dat de voorlezers het goed deden, bleek misschien wel uit het feit dat er maar liefst elf voorlezers dit jaar waren en deze elf zorgden er toch voor dat iedereen geboeid bleef luisteren!

De volgende kandidaten lazen voor:

Emma Vissers (Het Anker), Dirk Jan Lindeboom (Prins Willem Alexanderschool), Didar Al Bayani (Genne), Joan Kamerman (Toermalijn), Marelin Muis (Aremberg), Doreen Heetebrij (De Wijngaard), Marcus Kijk in de Vegte (Johannes Bogermanschool), Lotte Kruider (Maarten Lutherschool), Jesse Plette (Johannes Calvijnschool),Hannah Voorhorst (Driemaster Mastenbroek) en Danique Maandag (De Driemaster).

De twee voorleeskampioenen voor Zwartewaterland 2019 zijn:

Naam: Jesse Plette

Naam: Marelin Muis

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500