Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2019
Agenda
Nightstore (tijdelijk)

Stijlvolle Interieurstudio Jan Buitink geopend

Geplaatst op: 8 februari 2019

De opening. Tekst en foto's Joke Veldman / Video Pieter Polman

Vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur was het ‘inloop’ bij Jan Buitink aan de Schering. Om 18.00 uur zou de officiële opening plaatsvinden en tot die tijd werd het steeds drukker met de vele genodigden en dat waren er heel veel.

De nieuwe zaak oogste veel bewondering van alle kanten. Een paar maanden geleden nog een lege hal en nu een stijlvolle interieurstudio. Meubels, verf, raamdecoratie en natuurlijk vloeren in alle soorten. De gasten genoten volop onder het genot van een hapje en een drankje, want ook de catering was top verzorgd.

Om 18.00 uur werd het tijd voor de opening en in verband met de harde wind gebeurde dat binnen. Na een korte toespraak van Burgemeester Bilder die duidelijk liet blijken wat een enorme aanwinst deze zaak voor Genemuiden was ging men over tot de opening.

Opa & Oma Buitink en Burgemeester Bilder namen die taak op zich. Opa knipte onder toeziend oog van oma en de burgemeester het lint door, een beetje kunstwerk want het ging niet helemaal makkelijk maar dat kwam omdat de schaar al bijna 100 jaar oud was, zei opa later. In 1924 opende zijn vader de zaak en daar kwam de schaar nog vandaan.

Daarna nam de trotse eigenaar Jan nog even het woord en bedankte iedereen die aanwezig was, maar ook diegenen die allemaal hadden geholpen de afgelopen tijd. En hij eindigde met de woorden: “Ik hoop dat jullie allemaal hier komen kopen.”

Gepubliceerd door Joke Veldman
Van Dijk Containers 500