Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV presteert in eigen zaal

Geplaatst op: 10 februari 2019

Op zaterdag 9 februari organiseerde EGSV samen met de KNGU District Oost de derde plaatsingswedstrijd voor het E-/D-niveau. De vereniging verscheen met 9 teams aan de start. In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan het jongste team van EGSV bestaande uit Noa Lindeboom, Maud van Dijk & Emma Beens. Dit instap-team doet een voorgeschreven oefening en voerden hun oefening vrijwel perfect uit. Noa, Maud & Emma kregen voor hun oefening een prachtig puntentotaal van 22.10, met deze score lieten zij de concurrentie ver achter zich en mochten het hoogste podium betreden.

Na het instapteam was het de beurt aan 4 jeugd- teams. Het duo bestaande uit Fleur van Dalfsen en Rhodé van Dijk liet een goede oefening zien met aan het einde helaas een foutje wat een aftrek van 0,3 opleverde. Hierdoor kwam hun puntentotaal uit op 22.12 wat resulteerde in een 4e plaats. Het duo Leonie Oudenaarden en Lauren Landsman deed daar nog een klein schepje bovenop. Zij lieten een nette oefening zien waarvoor zij werden beloond met een score van 22.14. Dit was voldoende voor een podiumplaats en een mooie bronzen medaille.

Voor deze teams is het de komende week nog afwachten of zij zich hebben geplaatst voor de volgende ronde.

De trio’s in deze categorie stonden vorige wedstrijd op plek 1 en 3 en wilden dit deze wedstrijd weer goed presteren. Helaas voor het team van Gerrieke Brouwer, Laureen de Wilde en Diede Beens werd er een fout gemaakt waardoor het podium uit het zicht was. Met een score van 21,08 moesten zij genoegen nemen met een 5e plaats en wordt het voor dit team nog erg spannend of zij door mogen naar het Oost Nederlands Kampioenschap.

Het team bestaande uit Roos Doldersum, Lynn Vermeer en Annedieke Postma liet deze keer weer een goede oefening zien waardoor zij opnieuw het hoogste podium mochten betreden. Een puntentotaal van 22.55 was voldoende voor de eerste plaats. Zij zijn met deze knappe prestatie verzekerd van een plaats in de volgende ronde.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan de junioren, Het team bestaande uit Ruby van Sas en Inèz van Ittersum had de lat voor zichzelf hoog gelegd tijdens de eerste plaatsingswedstrijd waar zij 2e werden. Tijdens deze wedstrijd in Genemuiden maakte dit team een aantal kleine schoonheidsfoutjes waardoor zij genoegen moesten nemen met een totaalscore van 21.67. In dezelfde categorie kwamen ook Loïs Gregoire en Loïs Lassche in actie. Hun prachtige oefening werd ook deze wedstrijd weer goed beoordeeld en zij kregen een puntentotaal van 24.25.

Ondanks het grote puntenverschil mochten Ruby en Inèz het zilver ophalen en Loïs en Loïs werden zeer verdiend 1e. Deze twee teams mogen zich op gaan maken voor het ONK in Wijchen.

In de derde en tevens laatste wedstrijdronde kwamen er twee teams namen EGSV in actie. Het team Sterre van de Vreugde, Marit Pelleboer en Mirthe Eenkhoorn hadden iets goed te maken ten opzichte van de eerste plaatsingswedstrijd waar zij 4 punten aftrek kregen. Ondanks dat Mirthe ziek was hebben zij een goede oefening neergezet waarmee zij het podium mochten betreden en een bronzen medaille omgehangen kregen. Het laatste team, Maud Lindeboom en Jenieke Timmerman lieten een vrijwel perfecte oefening zien maar maakten helaas een cruciale fout. Dit kostte zoveel aftrek waardoor zij genoegen moesten nemen met een vierde plaats. Voor deze twee teams zal dit resultaat waarschijnlijk niet voldoende zijn voor doorstroming naar het Oost Nederlands Kampioenschap. De komende week zal de doorstroming bekend gemaakt worden en weten we wie zich op mag gaan maken voor het ONK op 23 maart in Wijchen.

Bent u benieuwd naar hoe een dag acrogym eruit ziet? Bekijk onze “vlog” en krijg een beeld van hoe het er bij EGSV op een wedstrijddag er aan toe gaat.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500