Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK zwemt in Emmeloord

Geplaatst op: 11 februari 2019

Zaterdag 9 februari zwom De Eerste Kolk in het Bosbad in Emmeloord deel 3 van de Nationale Zwemcompetitie. Zwemmers van alle leeftijden mogen meedoen. Vanaf minioren 5 (leeftijd: 10 jaar) zijn er punten te behalen die meetellen voor het totaalklassement. De minioren 1 t/m 4 zwemmen mee om ervaring op te doen.

Er kwamen zaterdag 21 DEK-zwemmers aan de start die goed waren voor 22 persoonlijke records en maar liefst zeven clubrecords: één voor Lennard Beens (200 vlinder), drie voor Anouk Bosman (200 vrij, 50 rug, 100 rug), één voor Hadewig Curfs (100 vrij), één voor Edwin Kanis  (200 vlinder) en één voor Marianne Naberman (100 vrij). In de 41 gezwommen programma’s behaalde DEK maar liefst 29 maal de top drie. Omdat Anouk Bosman tevens voor het eerst 50 meter onder de 30 seconden zwom kan zij binnenkort rekenen op taart.

De 14 eerste plaatsen waren voor Lennard Beens, Anouk Bosman, Myrthe Bosman, Hadewig Curfs, Jirsca van Dalfsen, Jorgen Gerritsen, Lars Tuinbeek, Kevin Tuinman, Lara Tuinman, en Dylan de Vries.

Laurens Curfs, Irenka van Dalfsen, Jirsca van Dalfsen, Edwin Kanis, Fabiënne van Luijk, Marianne Naberman en Thon Naberman zwommen naar een tweede plaats. Derde plaatsen waren er voor Edwin Kanis, Fabiënne van Luijk en Anouk Trinks.

De  estafetteteams Anouk/Jirsca/Fabiënne/Myrthe en Lennard/Thon/Edwin/Jorgen behaalden beide  een tweede plaats.

Kevin Tuinman behaalde de grootste verbetering, hij was zo’n 9,5 seconden sneller op de 50 meter vrije slag.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500