Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gezocht: taalvrijwilligers voor volwassenen

Geplaatst op: 11 februari 2019

Taalpunt Zwartewaterland draagt zorg voor taalles aan volwassenen, die nog onvoldoende de Nederlandse taal beheersen om volledig mee te kunnen doen in de maatschappij. Naast klassikale taalverhogingslessen, wordt ook in groepjes taalles gegeven of individueel. Hiervoor zijn regelmatig nieuwe enthousiaste vrijwilligers nodig, die – zo mogelijk in de bibliotheek —  ondersteuning bieden aan  deelnemer(s) van het Taalpunt.

Enkele keren per jaar geeft de coördinator van het Taalpunt 4 dagdelen van 3 uur training aan nieuwe taalvrijwilligers. Tijdens deze basistraining wordt gesproken over achtergronden van deelnemers, over hoe je kunt helpen bij het spreken in de Nederlandse taal, uitbreiding woordenschat, lezen en schrijven. Natuurlijk komen leermethodes aan bod, websites waarop je Nederlands kunt leren, taalniveaus en nog veel meer.

Na de basistraining is de vrijwilliger goed in staat om deelnemers te coachen of te ondersteunen bij klassikale taalles. Natuurlijk kan de taalvrijwilliger altijd voor advies terecht bij de coördinator. Ben je geduldig, heb je zelf minimaal een MBO-3 opleiding gedaan en weet je zeker dat je minstens 1 uur per week als taalvrijwilliger actief kunt zijn, geef je dan op bij de coördinator. Vooral in Zwartsluis en Genemuiden zijn er meer taalcoaches nodig om aan de vraag te kunnen voldoen. Maar woont u in Hasselt, dan bent u ook van harte welkom bij de basistraining.

De basistraining wordt dit keer gegeven in de bibliotheek van Staphorst (Venneweg 1, naast het politiebureau en het gemeentehuis) op vrijdagmiddag.

Het gaat om 8, 15, 22 en 29 maart, van 14.00-17.00 uur.

Wie alle 4 modules heeft gevolgd ontvangt een certificaat, waarmee je taalvrijwilliger kunt worden bij alle Taalpunten in Nederland.

Opgeven kan tot 25 februari via taalpunt@bibliotheekstaphorst.nl.

Elly Potgieter, taalpuntcoördinator, tel. 06-29232140

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500