Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers sluiten seizoen af in Vollenhove

Geplaatst op: 11 februari 2019

De Zwartewaterfokkers waren present bij de Kampioenstentoonstelling Overijssel. Het was maar liefst twintig jaar geleden dat deze tentoonstelling voor het laatst was gehouden. Omdat het een jubileumjaar is voor de Sportfokkersvereniging uit Vollenhove had deze vereniging deze kampioensshow dit seizoen weer eens georganiseerd.

Om aan deze show mee te kunnen doen moeten de ingezonden dieren twee maal ZG of 1 maal het F predikaat in het showseizoen hebben behaald. Worden er op een reguliere show de dieren door 1 keurmeester beoordeeld op een provinciale kampioenstentoonstelling, dan wordt ieder dier door twee keurmeesters aan een grondige keuring onderworpen. In Vollenhove waren ruim 200 dieren ondergebracht en enkele leden van de Zwartewaterfokkers hadden ook de moeite genomen om met enkele dieren hierbij aanwezig te zijn.

J.Henniphof zijn groot Lotharinger konijnen scoorde bij de bevoegde keurmeesters respectievelijk 93 en 92 pt wat dus een totaal stand was van 185 pt, het andere dier noteerde 93,5 en 94,5 dus 188 pt. Bij de Hollander konijnen in de kleurslag driekleur zwart zaten twee dieren van de Combinatie ’t Ermhuus het ene dier noteerde 94,5 en 94 pt dus een totaal van 188,5 pt en het andere dier behaalde een score van 95 en 94,5 pt dus een totaal van 189,5 pt.

Bij de kleurdwergen was G.J. Kolk vertegenwoordigd met een dier, beide keurmeesters gaven dit dier 95,5 pt dus een totaal van 191 pt en was de mooiste kleurdwerg op deze show. Tot slot was Hm. Bruins met drie Hollandse kriel haantjes in de patrijs kleurslag aanwezig deze dieren behaalden 2x 94 dus 188 pt en de andere dieren noteerden beide 1x 95 en 96 pt dus beide dieren waren goed voor 191 pt. Met deze Provinciale kampioensshow zit het tt seizoen 2018-2019 er weer op en is het fokseizoen inmiddels weer begonnen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500