Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opletten voor gevaren landbouwverkeer

Geplaatst op: 13 februari 2019

Veel groepen 7 en 8 van de basisscholen in Zwartewaterland krijgen les in de gevaren van landbouwverkeer. Woensdag kwamen daarvoor de Ichthus en de Johannes Bogermanschool naar het terrein van Sportclub Genemuiden. Daar stonden vervaarlijk ogende agrarische reuzen klaar.

De lessen vallen binnen het zogenoemde Vomol-project. Dat staat voor veilig omgaan met landbouwverkeer en wordt medegeorganiseerd door leerlingen van diverse loonwerkopleidingen door het hele land. In Zwartewaterland word dit georganiseerd door leerlingen van het Zone college in Zwolle.

“We laten kinderen van groep 7 en 8 zien wat de gevaren van deze ondertussen grote machines zijn en hoe ze daar mee om kunnen gaan. We kiezen er specifiek voor dit aan groep 7 en 8 leerlingen te geven omdat velen komend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan en dus waarschijnlijk een stuk verder moeten fietsen, waardoor de kans om deze machines tegen te komen een stuk groter is”, aldus de organisatie.

De tractoren en andere machines zijn beschikbaar gesteld door loonbedrijven. Die vinden dit soort onderwijs ook belangrijk en werken graag mee. Ook Sportclub Genemuiden werkte mee aan de lessen. Vrijwilligers waren al vroeg aanwezig om de dag goed te laten verlopen. Donderdag worden deze verkeerslessen aan de Kamperzeedijk gegeven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500