Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Docenten Estland bezoeken Zwartsluis

Geplaatst op: 15 februari 2019

Docenten van Viljandi Paalinna Kooli uit Estland waren een paar dagen te gast bij het Agnieten College. Het contact met de school is ontstaan tijdens de internationale Hanzedagen in Viljandi. Leerlingen en docenten hebben daar toen verschillende scholen bezocht.

Het onderwijssysteem in Estland wordt anders vormgegeven. Leerlingen zijn vanaf 7 jaar leerplichtig en zitten tot ongeveer 15 jaar bij elkaar in de klas. Daarna kiezen de leerlingen voor een MBO of gaan zij naar een gymnasium als voorbereiding op de universiteit. In zowel Nederland als Estland zijn verschillende onderwijsontwikkelingen gaande. Door ervaringen uit te wisselen kunnen wij van elkaar leren. Er was dan ook veel belangstelling voor de presentatie over het onderwijs in Estland voor de docenten van het Agnieten College.

“De docenten uit Estland zijn vooral nieuwsgierig hoe wij projectonderwijs vormgeven en hoe wij hier omgaan met passend onderwijs. Op het Agnieten College Zwartsluis gingen zij in gesprek met docenten, leerlingbegeleiders en leerlingen en bezochten zij een aantal lessen. De internationale uitwisseling werd daarna voortgezet in Zwolle”, aldus de school in Zwartsluis.

De maatschappij waarin jongeren tegenwoordig opgroeien wordt steeds internationaler. Het Agnieten College Zwartsluis vindt het daarom ook belangrijk dat leerlingen een kijkje over de grens nemen. Hierdoor ontstaat een netwerk van contacten met scholen in Europa.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500