19 april 2024 t’ Olde Staduus

Maartje van der Steeg rijdt goed op NK marathon

Geplaatst op: 17 februari 2019

Maartje van der Steeg eindigde zaterdag als 14e bij het NK Jeugdmarathon. De rijdster van STG was daarvoor afgereisd naar Dronten waar ze werd bijgestaan door coach Erna Last-Kijk in de Vegte en een aantal supporters.

De pupillen A wedstrijd bestond uit 2 series van 22 rijdsters. De finale zou worden gereden door de beste 12 van elke serie. Door attent te rijden en goed voorin te blijven wist Maartje zich in de serie naar een 3e plek te rijden, ruim voldoende voor een plek in de finale. Die finale was van een andere orde. De dames begrepen heel goed dat het er nu om ging en reden daar ook naar. Het tempo lag aanzienlijk hoger en er werd meer risico genomen om een betere positionering in het peloton te krijgen.

In ronde 3 (van 7) kwamen 2 dames ten val waardoor Maartje moest uitwijken. Hierdoor raakte ze haar top 10 positie in het peloton kwijt en kwam ze uiteindelijk als 14e over de meet. Een prima prestatie, waarmee ze zich tot de 15 beste marathonschaatsers van Nederland in haar klasse mag rekenen.