Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe busstation in Zwolle geopend

Geplaatst op: 18 februari 2019

Zondag is het nieuwe busstation in gebruik genomen. Alle stads en streekbussen stoppen vanaf nu aan de zuidzijde van het station. De bussen vanuit Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden maken nu gebruik van de nieuwe busbrug. Deze nieuwe busbrug is speciaal aangelegd om de bussen over het spoor te leiden.

Lijn 71 vertrekt vanaf perron B7. Bij de halte zelf is een scherm te zien die aangeeft wanneer de bus vertrekt. Op perron B6 vertrekt lijn 171 richting Vollenhove en op Perron B5 zal lijn 70 richting Steenwijk vertrekken. Deze perrons liggen allemaal achter elkaar. Het is dus goed overzichtelijk dat alle bussen van Regio IJsselmond dicht bij elkaar staan.

De stadsbussen in Zwolle hebben ook een kleine verandering ondergaan. Zo is lijn 1 die richting het Isala Ziekenhuis rijdt komen te vervallen. Deze rit wordt vanaf nu gereden door lijn 11. De route van deze lijn is ongewijzigd. De scholierenlijn 8 die van het station naar het Stadion rijdt is ook aangepast. Deze lijn is samengevoegd met lijn 7. Deze nieuwe lijn zal vanaf het station eerst langs het Isala Ziekenhuis rijden om vervolgens te eindigen bij het Stadion.

Het is deze week nog relatief rustig met passagiers. Het is namelijk het begin van de voorjaarsvakantie in de regio Zwartewaterland en Zwolle. Wel lopen er allerlei mensen rond die informatie verschaffen. Volgende week zal het wellicht drukker gaan worden op het nieuwe busstation.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500