Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe rolstoelfiets voor De Meente

Geplaatst op: 28 februari 2019

Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart a.s., tijdens NLdoet, introduceert woonzorgcentrum De Meente in Genemuiden op feestelijke wijze een nieuwe rolstoelfiets: Huka Duet. De fiets maakt het voor mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn mogelijk om een fietstocht te maken. De locatie van IJsselheem is op zoek naar vrijwilligers die samen met cliënten op pad willen.

De rolstoelfiets heeft zeven versnellingen en drie standen voor ondersteuning, waardoor het fietsen weinig inspanning kost. De rolstoel zit met een koppeling aan de fiets en kan er gemakkelijk afgehaald worden. Zo is het eenvoudig om onderweg een bezoekje aan een winkel of terras te brengen. De fiets is aangeschaft met de bijdrage van ‘Waardigheid en trots’, een programma van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met als doel de verpleeghuiszorg te verbeteren.

Naast het testen van de nieuwe rolstoelfiets, kunnen bezoekers informatie krijgen over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij de Meente. Daarnaast is er voor jong en oud van alles te beleven. Zo wordt er een WhatsAppgroep geïntroduceerd voor jongeren, die met een (o)pa en/of (o)ma willen wandelen of fietsen. Ook kunnen kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. Iedereen is daarom van harte uitgenodigd op 15 en 16 maart bij de Meente, Dorus Rijkersstraat 2 in Genemuiden.

NLdoet wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds om vrijwilligerswerk in de spotlights te zetten. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven en onmisbaar in de zorg. De grootste vrijwilligersactie van Nederland laat dan ook zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn en is bedoeld om te ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500