Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Update: Weduwe Indië veteraan gevonden

Geplaatst op: 1 maart 2019

De gezochte mevrouw uit onderstaand bericht heeft ondertussen contact opgenomen met de redactie van Genemuiden Actueel. Zij was ondanks de droevige berichtgeving blij op de hoogte te zijn van het overlijden van de heer Meester.

(ingezonden)

Vandaag is een goede vriend van mij overleden: de 90-jarige Indië-veteraan Jan Meester uit Heerhugowaard. Hij vertelde veel en vaak over zijn tijd in Indië en als we voor de jaarlijkse herdenking weer in Roermond geweest waren, belde hij naar de weduwe van een maat, van wie hij nooit de namen noemde. Ik weet als toehoorder alleen dat zij in Genemuiden woont, dat meneer Meester het leven van haar man heeft gered en vermoed daarom dat haar man net als meneer Meester bij de 6-8-R-I-422 Bataljon Infanterie zat.
Is er iemand onder de Indië-veteranen in Genemuiden die haar en haar man in dit verhaal herkent en mij kan helpen om contact met haar te maken (of die haar het droevige nieuws kan brengen)?
Meneer Meester heeft geen gezin en dus zullen zijn broers en zus (ook op leeftijd) en verdere familie waarschijnlijk zijn begrafenis verzorgen, maar ik weet niet zeker of ze tijdig het adres van de weduwe in Genemuiden zullen vinden. Het is belangrijk dat ze het weet.
Bij voorbaat dank!

Een reactie kan gestuurd worden aan info@oudgenemuiden.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500