Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV vijf keer op het podium

Geplaatst op: 2 maart 2019

Op zaterdag 2 maart nam EGSV deel aan een vriendschappelijke wedstrijd in Markelo. Tijdens deze wedstrijd kwamen er verschillende acrogymnasten in actie.

In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan een van de jongste duo’s van de dag: Louanne Timmerman en Willemijn Voorhorst. In een grote categorie wisten zij zich goed staande te houden. Voor hun vrolijke, voorgeschreven, oefening werden zij beloond met een score van 20.05. Dit was voldoende voor een 5e plaats in een grote categorie waarbij er 5 podiumplaatsen te verdelen waren. Met een mooie bronzen medaille keerden deze meiden daarom ook terug naar Genemuiden.

Tijdens de middagwedstrijd kwamen er 6 teams in actie. De drie senioren duo’s waren elk aan elkaar gewaagd en lieten alle drie mooie oefeningen zien. Het duo Lara van den Berg en Emma Kleine scoorden met hun oefening een score van 14.43. Marit Bonthuis en Lize Tigelaar deden daar nog een schepje bovenop en scoorden 15.02. Het beste duo, namens EGSV, in deze categorie was Hannah Beens en Marit Borneman. Met een score van 18.80 mochten zij het podium betreden en kregen een bronzen medaille omgehangen.

Naast de duo’s kwamen er ook nog trio’s in actie. Twee instap trio’s kwamen net als bovengenoemde teams uit in de recreatie categorie. Dat betekent dat deze teams allemaal maar 1 uur trainen in de week. De trio’s lieten zien wat zij waard waren en werden beide beloond met een podiumplaats en een prachtige medaille. Het team Zoë Leusink, Emma Visscher en Fleur Hoekman behaalden een puntentotaal van 15,69. Dat was genoeg voor een derde plaats. Het trio bestaande uit Lisa Kolk, Daisy Aarten en Nina Visscher behaalde een score van 19.28. Dit was de hoogste score in  deze categorie en zij mochten met een gouden medaille terug naar Genemuiden.

In de laatste categorie kwamen Noa Lindeboom, Maud van Dijk en Emma Beens in actie. Zij hadden dit seizoen al een wedstrijd gedraaid en waren er op gebrand hun score te verbeteren. Dit is ruimschoots gelukt want met een puntentotaal van 22.35 hadden zij niet alleen hun eigen score overtroffen maar behaalden daarnaast ook nog eens de hoogste dagscore! Dit was uiteraard voldoende voor een gouden medaille in hun categorie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500