Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub verliest opnieuw van laagvlieger

Geplaatst op: 2 maart 2019

WHC troeft Sportclub af. Foto Helmich Lubberts

Het seizoen van Sportclub Genemuiden lijkt als de beruchte nachtkaars uit te gaan. Na een sterke periode na de winterstop, verloor de ploeg van Jan van Raalte zaterdag voor de tweede keer op rij van een laagvlieger. Na de ongelukkige thuisnederlaag tegen SVZW, bleek zaterdag WHC in Wezep te sterk voor Sportclub: 2-0.

De Wezepers kwamen na 23 minuten via Dijkhof op voorsprong. Genemuiden probeerde het daarna wel, maar kreeg nauwelijks kansen. Na rust werd een inzet van Kuurman van de lijn gehaald, maar aan de andere kant was het Jelle Post die de 2-0 op het scorebord bracht.

Van Raalte bracht daarna Rik van Dalfsen en William Jansen voor Kavak en Kuurman, maar ook dat leverde geen resultaat op. Dirk Muis raakte met een kopbal nog wel de paal. Aanspraken op meer mocht Sportclub eigenlijk ook niet maken. De ploeg speelde zonder inspiratie en futloos.

Volgende week wacht opnieuw een streekderby, uit tegen Berkum. De laatste keer dat Genemuiden in het Zwolse dorp op bezoek ging, maakten beide ploegen nog kans op promotie. Daarvan is nu geen sprake. Beide teams zijn bezig aan een kleurloos seizoen. Met de huidige stand op de ranglijst, waarbij Genemuiden niet kan degraderen en ook bovenin niets te zoeken lijkt te hebben, is de tijd misschien aangekomen om jonge Genemuidenaren speelminuten te laten maken

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500