Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Olde Staduus doet mee aan NLdoet

Geplaatst op: 4 maart 2019

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 15e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Ook t Olde Staduus is van de partij.

“Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar blij mee, want aan verschillende zaken komen we normaal niet aan toe. Bovendien leer je verschillende leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden via info@toldestaduus.nl. ‘t Olde Staduus heeft gekozen om te gaan klussen op vrijdag 15 maart, start ’s morgens half negen”, aldus de organisatie.

“Er zijn verschillende klussen variërend van het schoonmaken van de petroleumkelder tot schoonmaken van de trappen, archief bieb, groen rondom het gebouw, creatief bezig zijn voor de winkel, enz. enz. Bij de opgave kunt u aangeven, wat u leuk lijkt om te gaan doen. En de klussen worden afgesloten met een lunch. Wij garanderen u een gezellige dag. Dus blijf niet thuiszitten, maar kom naar t Olde Staduus.”

Trots

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Tijdens de editie van 2018 zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500