Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meenteschilders exposeren in ’t Olde Staduus

Geplaatst op: 8 maart 2019

De tien leden van Schildersclub De Meente exposeren de komende maanden in ’t Olde Staduus. Jan Altena, die jarenlang de club leidde, opende de tentoonstelling. Hij meldde zich bovendien meteen weer aan als lid, zodat de club nu een elftal schilders heeft.

Zij presenteren hun afwisselende werk in de hal van ’t Olde Staduus. Daar komen ze mooi tot hun recht. De club bestaat ondertussen dertien jaar, vertelde Altena tijdens zijn openingswoorden. “Schilderen biedt rust, plezier en ontspanning en bovendien kun je fantasie kwijt op het doek. Het levert een geluksgevoel op. Veel schilderen dus!”, raadde Altena aan.

Hij kreeg van Marry Post, die tegenwoordig de club leidt, een klein schilderijtje. Daarop is de achterkant van Altena afgebeeld. Post heeft meer van dit soort werken gemaakt, onder meer van haar zussen. Ook die schilderijtjes zijn te zien in ’t Olde Staduus.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500