Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ochtendje werken in De Wieden

Geplaatst op: 8 maart 2019

Leerlingen van een praktijkklas van Accrete, waaronder scholieren van de Ichthus, werkten vrijdagochtend aan het zogenoemde knuppelpad bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Ze hielpen bij Natuurmonumenten mee aan het voltooien van dit pad dat gemaakt is van dunne boomstammetjes. Ook snoeiden ze knotwilgen en maakten een broedhoop voor ringslangen.

Accrete heeft zeventien locaties voor christelijk basisonderwijs en kinderopvang in de Kop van Overijssel. Vorig startte de organisatie met een praktijkklas. “Kinderen waarvan de talenten buiten de studieboeken liggen, gaan dag in de week bij bedrijven of organisaties aan de slag. Een eerste jaar in Oldemarkt was zo’n succes dat we nu vier praktijkklassen hebben”, legt leerkracht Jellien Aalderink uit.

Leerlingen van Het Kompas uit Vollenhove en de Genemuider Ichthusschool vormen een van die vier klassen. Zij mochten vrijdag tussen de riet- en hooilanden bij het Bezoekerscentrum aan de slag. Volgens Aalderink hadden ze daar veel zin in. “Dit zijn leerlingen die het prachtig vinden om met de handen te mogen werken. Zij kijken echt uit naar deze wekelijkse praktijkdag. Volgens hun eigen docente halen ze veel energie uit deze dag. Dat zeggen de ouders ook.”

Eerder werkten de scholieren bijvoorbeeld een dagje in een hotel, in een machinefabriek en in de bollenvelden. “De medewerking van het bedrijfsleven is heel groot. Dat heeft natuurlijk te maken met krapte en bedrijven maken jongeren graag alvast warm voor bijvoorbeeld de techniek. Ook deze dag in De Wieden is heel goed bevallen. Deze leerlingen weten ook opvallend veel van de natuur”, aldus Aalderink.

Zij leverden vrijdag bovendien een mooie bijdrage aan het laatste stuk van het knuppelpad. Dat is een extra route tussen twee stukken van het Vlonderpad.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500