Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Tonproaten leuk voor alle leeftijden’

Geplaatst op: 8 maart 2019

De Kaaihof was vorig jaar afgeladen vol voor de eerste keer ‘Tonproaten’. Organisator Luuk Drost en Kaaihof-eigenaar Harold van Dalfsen zijn ervan overtuigd dat de zaal volgende week zaterdag 16 maart  opnieuw vol zit met mensen die een avond onbedaarlijk willen lachen. “Veel mensen weten denk ik nog niet wat Tonproaten precies is, maar het is leuk voor iedereen tussen pakweg 20 en 70 jaar oud”, zegt Van Dalfsen.

Drost kwam met het Zuid-Nederlandse fenomeen in aanraking via zijn broer, die onder de naam Koop Drost ondertussen bekend staat als de ‘Drentse tonproater’. “Mijn broer heeft in het Zuiden gewoond en daar is Tonproaten echt een begrip. De tonproaters vertellen daar verhalen en anekdotes over een thema, die voor iedereen herkenbaar zijn. De besten treden natuurlijk op tijdens carnaval, maar ook in andere weekenden. Soms zitten er zevenhonderd man in de zaal”, vertelt Drost.

Zijn broer deed onlangs zelfs mee aan de Brabantse kampioenschappen en de Drentse humor viel ook bij de Zuidelijke Nederlanders prima in de smaak. “Het was een geweldige happening daar, met humor van hoog niveau. Mensen die van cabaret houden genieten hiervan, maar ook bezoekers van de voorstellingen van de Toneelgroep. Het zijn echt professionals”, zegt Drost.

Want zijn broer komt niet alleen, maar neemt enkele Brabanders mee die garant staan voor een avond topvermaak in De Kaaihof. “Mijn broer spitst zijn buten ’12 auto’s, 13 ongelukken’ en de Jaren Tachtig toe op Genemuiden. Hij is sowieso best bekend hier. En zijn collega’s zijn echte toppers uit het zuiden. Dit wordt echt een happening”, aldus Drost.

In totaal zijn er vier ‘buuts’ te beluisteren in De Kaaihof. Tussendoor worden de tafels gevuld met hapjes en drankjes. Voor 10 euro beleeft iedereen gegarandeerd een mooie avond, zegt Van Dalfsen. Bovendien is er ook een grote verloting voor een bijzonder doel. Daarover zaterdag meer op Genemuiden Actueel.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500