Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lopende zussen beklimmen Ventoux voor Make a Memory

Geplaatst op: 10 maart 2019

Zussen Beatrice de Lange en Gerlinda Lubberts beklimmen in september de Mont Ventoux. Ze gaan 24 kilometer steil omhoog om geld op te halen voor de stichting Make a Memory. Ook hebben ze een snoepactie die als een speer gaat. Bovendien is er komende zaterdag tijdens de Tonproatavond in De Kaaihof een grote verloting.

Make a Memory is een soort netwerk van professionele fotografen die op verzoek van ouders foto’s maken van hun terminale of overleden kinderen. Beatrice de Lange heeft zelf de waarde daarvan ervaren. In 2014 verloor ze met haar man dochtertje Dana. “Een fotograaf van Make a Memory heeft toen bij ons thuis foto’s van het hele gezin gemaakt. Dan krijg je beelden die je zelf nooit maakt. Ondanks al het verdriet hebben we daar mooie herinneringen aan en zijn de foto’s heel waardevol voor ons.”

Samen met zus Gerlinda zet ze zich nu in voor Make a Memory. Met een groep van enkele tientallen andere betrokkenen gaan ze in september de bekende Franse pukkel op. “Ik ben absoluut geen loper en we moeten nog heel veel trainen, maar boven komen doen we sowieso. Als je weet wat die kinderen meemaken…”, klinkt het vastberaden.

Buiten de expeditie in Zuid-Frankrijk zijn er meer acties. “We zijn vorige week begonnen met de verkoop van zakjes snoep voor 1,25 euro. Daarvan hebben we er al zeshonderd verkocht. Ongelooflijk”, vertelt Gerlinda. “Deze week kwam een man uit Urk veertig zakken ophalen. We krijgen sowieso heel veel medewerking, ook van het bedrijfsleven. Comceptum heeft bijvoorbeeld een flyer gemaakt.”

Bovendien zijn er al veertig prijzen voor de grote verloting tijdens de Tonproatavond. Volgende week zaterdag 16 maart verkopen Beatrice en Gerlinda daar loten. Dat moet ook een mooi bedrag in het laadje brengen. “Prachtig dat we een avond die in het teken staat van lachen aan zo’n mooi doel kunnen koppelen”, zegt organisator Luuk Drost over de verloting.

Gerlinda en Beatrice zijn op facebook te volgen via de Lopende Zussen. Kijk ook op www.opdepedalen.nl of www.makeamemory.nl voor meer informatie over de actie. Snoepzakken bestellen kan via bdelange1977@gmail.com

SONY DSC

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500