Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK hengelt veel medailles binnen op Urk

Geplaatst op: 11 maart 2019

De Eerste Kolk zwom zaterdag deel 4 van de Regionale Tienkamp in zwembad ’t Bun op Urk.  DEK Genemuiden ontmoette in het bad maar liefst 6 verenigingen: ZV Zwartsluis, Zignea, MZ&PC De Reest, ’t Tolhekke, ZCU ’78 en Steenwijk 1934.

DEK kwam in deze wedstrijd met 27 zwemmers aan de start en zwom in de 25 programma’s 25 maal individueel en tweemaal in de estafette in de prijzen: 11 maal goud, 10 maal zilver en 6 maal brons. De gouden medailles gingen naar Anouk Bosman, Hadewig Curfs, Jorgen Gerritsen, Lenn Ché Klomp, Marnick Oortwijn, Kevin Tuinman, Demi Visscher, Julian Vos  en het estafetteteam Anouk/Bjorn/Lara/Lars. Het zilver was voor Lennard Beens, Hadewig Curfs, Corné Driessen, Harryelle Eenkhoorn, Lenn Ché Klomp, Laurens van der Pligt, Lara Tuinman, Lucas Vos en het estafetteteam Marnick/Lenn/Silvia/Mara. Brons ging naar Laurens van der Pligt, Jirsca van Dalfsen, Kevin Tuinman, Demi Visscher, Julian Vos en Silvia Vos.

Op de 100 meter wissel zijn drie clubrecords gezwommen: door Anouk Bosman, Hadewig Curfs en Jorgen Gerritsen. Daarnaast waren er 27 persoonlijke records gezwommen, waarvan we die van 110% of meer noemen: Irenka van Dalfsen, Mara van Dijk (de állergrootste; 137%) Lenn Ché Klomp, Lars Tuinbeek, Kevin Tuinman en Julian Vos.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500