Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verkeersexamen ook voor volwassenen

Geplaatst op: 11 maart 2019

Vrijdagmorgen 5 april is het praktisch verkeersexamen voor leerlingen van de basisscholen in Genemuiden. Ook volwassenen kunnen dit keer hun kennis testen. Alle kinderen van groep zeven doen mee. Ze fietsen dan een route door Genemuiden. De route is aangegeven door witte pijlen op het wegdek. Verkeers- en andere hulpouders langs de route beoordelen de verrichtingen van de kinderen.

‘s Middags is er de gelegenheid voor ouders en grootouders om diezelfde route ook te fietsen. Tijdens deze route is er een drietal fietsproefjes. De deskundige jury zal dan bestaan uit een selectie van kinderen die ’s morgens het praktisch examen hebben gefietst.

De basisschooljeugd maakt op donderdag 4 april het theoretisch examen. De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s maken op 5 april voorafgaande (of achteraf, afhankelijk van het aantal deelnemers) aan het fietsexamen ook een klein verkeerstestje in d’Overtoom.

Het fietsverkeersexamen voor volwassenen begint ’s middags rond 13.30 uur en start net zoals voor de schooljeugd, bij d’Overtoom. De kosten bedragen € 5,-. Een kop koffie is inbegrepen. Het overige bedrag kan terugverdiend worden als er geen fouten zijn gemaakt!

Geld dat overblijft, wordt gedoneerd aan het KNGF, Geleidenhonden.

Opgave vooraf  bij GenemuidenVVN@gmail.com of  bij Gijs van Dalfsen, 038-3855562.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500