Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mooie actie met een nare aanleiding

Geplaatst op: 12 maart 2019

De Vrienden van Nika organiseerden onder meer een party bij d'Olde Soldoat

Apres-ski party, verkoop van rollades en pepernoten en flink actief op de social media. De Vrienden van Nika zijn ondertussen een bekende naam in Genemuiden, maar welk verhaal nou precies achter de actie schuilgaat is wellicht minder bekend. John Tigelaar en Dennis Boes vertellen meer over de mooie actie met een nare aanleiding als start.

Nika is de naam van het dochtertje van Dennis en Ellen Boes. Zij overleed in het ziekenhuis van Leiden aan een hartafwijking. “Wij waren pas getrouwd, kochten een huis in Sint Jansklooster en toen Ellen ook nog zwanger raakte, leefden we op de bekende roze wolk. Dat veranderde bij de 20-weken echo. Aan de andere kant van de tafel bleef het lang stil en dan weet je dat er iets mis is…”, vertelt Dennis.

Via de ziekenhuizen van Zwolle en Groningen kwamen ze bij specialisten in Leiden terecht. Die hadden hoop dat Nika het toch kon redden. De geboorte zou dan wel in het ziekenhuis van Leiden moeten plaatsvinden. Uiteindelijk was de afloop toch slecht. “In de dagen na de geboorte wil je alleen maar bij je dochter zijn. Je kunt niets doen, eigenlijk alleen maar ‘er zijn’. Voortdurend terugrijden naar Sint Jansklooster was geen optie, vandaar dat we in het Ronald mcDonald Huis woonden. Ondanks de verdrietige afloop hebben we wel gemerkt hoe waardevol die voorziening is”, vertelt Dennis.

Zijn vriend John Tigelaar is een verwoed hardloper. Toen hij die hobby wilde koppelen aan een goed doel, hoefde hij niet ver te zoeken. “Het overlijden van Nika heeft veel indruk gemaakt in onze vriendengroep. Ook zijn we op bezoek geweest in Leiden. Daarom vroeg ik Dennis en Ellen wat zij ervan vonden als we een actie zouden beginnen”, vertelt John zijn aanleiding voor de actie.

“Kippenvel…”, herinnert Dennis zich over het voorstel. “Dat je vrienden zoiets doen, vind ik prachtig. Ook kunnen we nu iets goed doen na een verdrietige en hele heftige periode. En ik heb het gevoel dat we iets kunnen terugdoen voor alle vrijwilligers van het Ronald mcDonald Huis en alle ouders die daar nog gebruik van moeten maken. Vergeet niet dat de voorzieningen geen subsidie krijgt en veel draait op vrijwilligers en giften.”

De medewerking aan de actie is ondertussen groot. Tijdens een speciale Apres Ski-party zat d’ Olde Soldoat bomvol. Ook kon de kroeg al een mooi bedrag overmaken omdat klanten plaatjes konden aanvragen, of juist afwijzen. Bovendien verkochten leerlingen van basisschool De Wiedekieker in Sint Jansklooster pepernoten voor de actie. “We zijn ook nog bezig met een actie waarbij niet het binnenhalen van geld centraal staat. We willen iets doen voor de zieke kinderen”, vertellen Dennis en John, die later komen met de details rond deze actie.

Samen met Dennis en de andere vrienden is hij bovendien in training voor het afsluitende evenement. Later dit jaar volgt een ‘Homerun’ langs een aantal Ronald mcDonald huizen in Nederland. “Als team leg je dan in estafettevorm 240 kilometer in 24 uur af in de vorm van een hart. Een team mag bestaan uit maximaal tien hardlopers bestaan en de rest van de vriendengroep heeft ook een taak bijvoorbeeld begeleider op de fiets of chauffeur van de bus. Met dat evenement sluiten we ook de actie Vrienden van Nika af. Dan hebben we ongetwijfeld een prachtig bedrag bij elkaar.”

Dennis en John waren zaterdag te gast bij ZwartewaterFM. Dit artikel is een uitwerking van dat gesprek.

De actie ook ondersteunen? Dat kan via

https://www.home-run.nl/doneer/team/1756

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500