Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2019
Agenda
Nightstore (tijdelijk)

Opendag geWOON heel gezellig

Geplaatst op: 12 maart 2019

In de tuin. Tekst en foto's Joke Veldman

Dinsdag was het opendag bij ‘de Akkerwinde, geWOON en PGVZ in De Meente. Van 10.00 uur tot 14.00 uur  kon iedereen daar een kijkje nemen en informatie inwinnen.

De vijf bewoners die er vandaag waren hadden zich er goed op voorbereid en voorzagen belangstellenden van koffie en eigen gebakken koekjes en cake. Wel waren ze zo eerlijk en zeiden “de cake is gebakken door Anje maar die is ziek” en ja de koekjes hadden ze echt zelf gebakken en leuk verpakt.

De Akkerwinde is een initiatief opgezet door ouders in de Meente. Overdag volgen ze arbeidsmatige dagbesteding geWOON. Dit alles doen ze onder andere in en om het woon-, zorg en dienstencentrum. Ook op het koffieplein en in het winkeltje van Albert Heijn werken ze mee.

De koffie en koekjes werden uitgedeeld, in de keuken werd hard gewerkt en de vuilnis werd verzameld. Tussen door ook nog mee doen aan het sportprogramma om even later mee te helpen  in de tuin. Want ook daar moest nog zorgvuldig gesnoeid worden tussen de buien door.  Na het harde werken was er vanmiddag toch even een uurtje voor ontspanning en daar genoten ze van.

Erg leuk voor de belangstellenden om dit eens te volgen hoe zij dit samen met hun begeleiders allemaal doen. Want ze zitten echt niet stil daar dat is vandaag wel weer duidelijk geworden. Maar vooral de gezellig sfeer en het saamhorigheid ook met de bewoners was iets wat duidelijk naar voren kwam. Best bijzonder en toch heel geWOON !

 

 

Gepubliceerd door Joke Veldman
Van Dijk Containers 500