Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rietkerk wil meer aandacht voor bijscholing

Geplaatst op: 13 maart 2019

Voormalig Tweede Kamerlid en gedeputeerde bij de provincie Overijssel Theo Rietkerk was dinsdag te gast bij het CDA Zwartewaterland. Rietkerk is kandidaat voor de Eerste Kamer, hij staat op plek nummer 5 van de CDA lijst. Theo Rietkerk ging tijdens de avond in molen De Zwaluw in gesprek met de lokale CDA’ers over belangrijke thema’s zoals klimaatadaptatie en energietransitie, arbeidsmarkt en onderwijs. 

“De basis van de arbeidsmarkt heeft aandacht nodig, waarom arbeidsmigranten naar Nederland halen wanneer er nog zoveel mensen zijn zonder baan die graag aan het werk willen”, Aldus Rietkerk. “De aandacht zou moeten gaan naar om- of bijscholing. Het beter verbinden van onderwijs met dat wat de arbeidsmarkt vraagt.”

Over het Klimaatakkoord is Rietkerk helder. De afspraak is een reductie van 49% in 2030 t.o.v. 1990. “Er zijn partijen die hier nog over heen willen gaan. We moeten het echter wel haalbaar en betaalbaar houden. Het is niet in een paar jaar geregeld. Bedrijven doen nu investeringen die niet in 10 jaar terugverdiend zijn. Dan praat je eerder over 20 tot 30 jaar. Geef ons de tijd om, ook als consument, beter om te gaan met de energie die we gebruiken”
Theo Rietkerk is bestuursvoorzitter van  Landstede. Hieronder valt ook het Agnieten College in Zwartsluis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500