Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Op fietse met de Huka Duet

Geplaatst op: 15 maart 2019

De Meente presenteerde vrijdagmiddag de Huka Duet. Met deze rolstoelfiets kunnen mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel toch een fietstocht maken. Daarvoor is dan wel een vrijwilliger nodig die mee wil fietsen. En die zijn er op dit moment nog niet.

Met het mooie weer aanstaande gaat de Huka Duet binnenkort ongetwijfeld de weg op. De vrijwilliger trapt en stuurt, terwijl de passagier voorin op een speciaal rolstoeldeel kan zitten. Dit kan ook los van de fiets, zodat de tocht ook onderbroken kan worden voor een pauze.De  rolstoelfiets is  voor iedereen te leen ook voor mensen buiten de Meente. informatie hierover  bij de balie in de hal van de Meente.

De rolstoelfiets heeft zeven versnellingen en drie standen voor ondersteuning, waardoor het fietsen weinig inspanning kost. De fiets is aangeschaft met de bijdrage van ‘Waardigheid en trots’, een programma van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met als doel de verpleeghuiszorg te verbeteren.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500