Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

’t Olde Staduus krijgt recordhulp tijdens NLDoet

Geplaatst op: 15 maart 2019

Foto's Peter Leenhout

“Meer dan ooit”, antwoordt bode Peter Leenhouts van ’t Olde Staduus op de vraag of er nog een beetje hulp is. Maar liefst dertig vrijwilligers zijn vrijdag aan het schoonmaken, stofzuigen, bloemen planten of voeren andere klussen uit. Genoeg te doen tijdens NLDoet, de dag waarop veel Nederlanders vrijwilligerswerk doen.

Rond 09.30 uur spuiten drie mensen onder leiding van Jan Heutink de kenmerkende trappen van het bordes schoon. Ze zorgen voor nog wat meer miezerregen. Uit de al even kenmerkende deuren komt net burgemeester Bilder naar buiten. Hij is een van de vrijwilligers die hun handen uit de mouwen steken.

De burgemeester heeft een doosje met plantjes bij zich, die bestemd zijn voor een van de bloembakken. Eerder was hij achter het gebouw ook al met plantjes in de weer. “Groene vingers? Nee, bepaald niet. Al heb ik vroeger mijn opa wel veel meegeholpen in de tuin”, vertelt Bilder.

Achter de grote deur staan drie meiden met emmers water en poetsdoeken in de hand. Studentes van Landstede, zo blijkt. Ze zijn bezig met een opdracht van school en helpen onder meer mee met het schoonmaken van de petroleumkelders in de haven. “Die maken we weer gereed voor het toeristenseizoen”, vertelt Leenhout ondertussen. Net op het moment dat de meiden aan het werk zijn, draaien medewerkers van het waterschap de sluisdeuren weer open. Het hoge water zakt blijkbaar.

Ook in De Meente is vanmiddag een NLDoet-actie en zaterdagochtend is alle hulp welkom bij De Taghof. Daar helpt ook wethouder Slingerland dan een handje mee.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Van Dijk Containers 500