Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Saaie’ wijk Binnenlanden wordt gerenoveerd

Geplaatst op: 16 maart 2019

“Het heeft wel een soort saai beeld”, zegt een medewerker van Wetland Wonen zaterdag in d’Overtoom over de wijk Binnenlanden. “Het zijn veel dezelfde woningen, en dat geeft een eentonige uitstraling.” Tijd om de wijk te renoveren.

Plannen daarvoor maakte de woningcorporatie zaterdag bekend. Bewoners konden naar diverse informatiebijeenkomsten komen, waar verschillende varianten van renovatie werden gepresenteerd. Het meest vergaand is variant C. Die huizen krijgen een compleet nieuwe gevel en een nieuw dak.

Bij variant A wordt vooral onderhoud uitgevoerd en die woningen worden beter geïsoleerd. Variant B gaat om groot onderhoud en mogelijk, dat is afhankelijk van de leeftijd, ook keuken- en badkamerrenovatie.

Verder worden op verschillende huizen ook zonnepanelen geplaatst. Mede daardoor kunnen de huizen in de toekomst CO2-neutraal worden gemaakt, wat een streven is van Wetland Wonen. Bewoners merkten zaterdagmorgen op dat het tijd wordt dat hun huizen aangepakt worden. “We wonen jaren in een ongezond huis, de schimmel zit erin”, zegt een van hen. 

Wetland Wonen had ook een brief over onderhoud verstuurd in 2016. Dat is echter nooit uitgevoerd, geeft een medewerker toe. “We hebben ons toen achter de oren gekrabd, met de vraag of we niet breder moesten kijken.”

Dat is nu gebeurd en de bewoners kunnen de komende jaren onderhoud dan wel renovatie van hun huis verwachten, waarbij ook de schuurtjes betrokken worden. Woningeigenaren die tussen de huurwoningen zitten, kunnen daarbij aansluiten. Salverda gaat de werkzaamheden uitvoeren en was zaterdag ook aanwezig tijdens de presentatie. Bewoners konden meteen in gesprek om afspraken en plannen te maken. Van die mogelijkheid werd dan ook gebruikgemaakt.

In totaal gaat het plan van de renovatie (en sloop) om 144 huurwoningen. Eventuele koopwoningen komen daar nog bij. De aankondiging van de sloop van achttien woningen heeft inmiddels geleid tot de oprichting van een actiecomité. Wetland Wonen gaat daarmee in gesprek.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

One thought on “‘Saaie’ wijk Binnenlanden wordt gerenoveerd

  1. jan stoeten schreef:

    Saai ???????????? dit is het type beeld van een stads/ dorpsbeeld dat je overal ziet in Zwolle vooral de Pierik, en daar zijn ze en hebben ze het wel begrepen daar doen ze aan faceliften ,worden de woningen niet afgebroken maar van binnen en van buiten gerenoveerd dmv dubbelglas,nieuwe kozijnen zonnepanelen op het dak etc. de Pierik is te vergelijken met de Binnenlanden van Genemuiden dat is het beeld en dat beeld moet je koesteren. vernieuwen hoort bij de Greente niet bij een stukkie van de Binnenlanden van Genemuiden want dan wordt het en poeste in het aangezicht , bewoners succes en hoop dat de heren achter het buro effe een andere bril opzetten en het verstand laten werken ipv de gedachten laten gaan. dat laatste valt onder de noemer visioenen. Ik hoop dat de stedenbouwkundige van de gem. Zwartewaterland ook zo zijn heldere blik laat werpen . Slopen niet doen dus !!!!

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500