Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dag met kleine verschillen voor EGSV

Geplaatst op: 17 maart 2019

Afgelopen zaterdag, 16 maart, werd in Zwolle de vierde plaatsingswedstrijd gehouden voor de acrogymnasten van district oost voor het D/C-niveau. EGSV verscheen met vier teams aan de start.

In de eerste wedstrijdronde waren allereerst Valerie Veenhof en Martine Bonthuis aan de beurt. Zij komen samen uit als duo in de D-junioren categorie. In de vorige wedstrijd werden ze tweede en dit wilden ze graag evenaren. Dat dit daadwerkelijk ook gebeurde mag als een knappe prestatie worden gezien, ze verbeterden hun score en werden wederom tweede met een score van 23,52.

In wedstrijdronde twee kwamen de C senioren van EGSV in actie. Het trio, bestaande uit Pien Feenstra, Lana van der Haar en Noëlle ten Hoeve hebben de afgelopen weken hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten en waren er dan ook op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Hun score van 24,65 voor balans en 24,06 voor tempo bleek uiteindelijk op 1 honderdste net niet voldoende voor wederom een zilveren medaille. Dit team moest daarom genoegen nemen met een bronzen medaille.

In de laatste wedstrijdronde van de dag verscheen EGSV met twee teams aan de start. Het D senioren trio bestaande uit Nina Kolk, Maaike Roetman en Inge Thiele heeft onlangs diverse aanpassingen aan de oefening doorgevoerd en daarom was het erg spannend hoe deze nu werd gewaardeerd door de jury. Tijdens de vorige wedstrijd werden zij nog op ruime achterstand van meer dan een vol punt tweede, dit keer bleek dat de veranderingen het team goed heeft gedaan. Het team werd wederom tweede met een score van 24,21 maar de achterstand op de nummer 1 is teruggeschroefd naar slechts één tiende. Iets wat de meiden hoop geeft voor de volgende wedstrijd.

Ook het C junioren trio van EGSV kwam tijdens deze ronde in actie. Jayla Rook, Ashley Jager en Jasmijn Jansen lieten een mooie tempo oefening zien waarbij zij een score behaalden van 24,38. Helaas blesseerde Jayla zich tijdens deze oefening aan haar enkel en ging zij met flinke pijn de balans oefening in. Dat zij een doorzetter is bleek wel tijdens deze balans oefening want ze verbeet de pijn en liet een mooie oefening zien welke gewaardeerd werd met een score van 24,03. Toen werd het spannend want de meiden wisten dat het team van Wilhelmina Kampen, welke zij de vorige keer nog net achter zich wisten te houden, heel dichtbij zat. Zo dichtbij zelfs dat hun eindscore van 48,41 gelijk was. Helaas bleek tijdens de prijsuitreiking dat het team uit Kampen net iets hoger had gescoord op technisch gebied en daarom gingen zij er met de bronzen medaille vandoor en moesten Jayla, Ashley en Jasmijn genoegen nemen met een vierde plek.

Vorige week gaven we nog aan niet te weten hoe de doorstroming zou verlopen richting de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Inmiddels weten we dat bijna alle teams zich geplaatst hebben voor dit ONK. Een erg knappe prestatie! Alleen het team bestaande uit Pascalle Veenhof, Ronja Kubbenga en Britt Visscher zit nog op de reservebank.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500