Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Onthaastingscentrum’ in Mastenbroekerpolder

Geplaatst op: 21 maart 2019

Zwolle krijgt een onthaastingscentrum aan de rand van Stadshagen en de Mastenbroekerpolder als het aan burgemeester en wethouders van de buurgemeente ligt. Het onthaastingscentrum biedt niet alleen wellness. De initiatiefnemers richten zich op zingeving (meditatie, yoga), uitrusten & beleven (sauna’s, zwembaden), doelgericht & actief (fitness, bootcamp) en gezondheid & medisch (fysio, acupunctuur). Dat maakt de gemeente donderdag bekend.

Zij zochten in eerste instantie een plek bij de Milligerplas, maar daar was onvoldoende ruimte. Die  is er wel aan de noordpunt van de Scholtensteeg, op de grens van Stadshagen en de Mastenbroekenpolder, op een plek die goed bereikbaar is, langs de Hasselterweg.

De Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld: “Met dit onthaastingscentrum krijgt Stadshagen een prachtige voorziening, die ook voor bezoekers van buiten de wijk interessant is. Een onthaastingscentrum biedt niet alleen bewoners uit de wijk ontspanning, beleving en zingeving, het wordt een fijne plek in het groen voor bezoekers uit de wijdere omgeving.”

Groen
De noordelijke kop van de Scholtensteeg is de grens van de bebouwing, zichtbaar vanaf de Hasselterweg en vanuit de Mastenbroekenpolder. De gebouwen van het wellnesscentrum markeren straks de entree van de Scholtensteeg en zullen zichtbaar zijn, maar ingetogen, en op een goede manier in het landschap worden ingepast, met veel groen en natuurlijke materialen.

De directe omgeving is geïnformeerd over het plan. De initiatiefnemers organiseren dit voorjaar een bredere informatiebijeenkomst.

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “‘Onthaastingscentrum’ in Mastenbroekerpolder

  1. Cor schreef:

    Top dat dit gerealisseerd wordt! Dit misten we nog in de regio

  2. KB schreef:

    De winkels 7 dagen per week open, 3 x per jaar op vakantie, haasten en jachten om zoveel mogelijk uit het leven te halen, stappen, sporten en geen tijd om de rust in relatie, gezin en vrije natuur te zoeken. Nu komt er een soort wellness-industriecomplex om zich professioneel te onthaasten, compleet met deskundigen en professionals en BTW voor mensen met geld. Het is een symptoom van onze stress-maatschappij, maar het is geen vrolijk beeld.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500