Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP veruit de grootste in Genemuiden

Geplaatst op: 22 maart 2019

De SGP trok weinig verrassend veruit de meeste stemmen in Genemuiden tijdens de provinciale verkiezingen. De partij heeft bijna het dubbele aantal stemmen van nummer twee de ChristenUnie. Nog veel minder Genemuidenaren stemden op het CDA, de nummer drie.

Waar Forum voor Democratie landelijk een dreun uitdeelde, is dat in Genemuiden niet het geval. Toch is de partij in Genemuiden de vierde grootste partij met ongeveer vierhonderd stemmen. De overige deelnemers kregen in de tapijtstad maar een gering aantal stemmen.

‘Links’ heeft ook nauwelijks aanhang in Genemuiden. De PvdA haalt ruim 140 stemmen, maar de landelijke winnaar GroenLinks haalt de honderd stemmers niet in Genemuiden. DENK komt zelfs niet tot een handjevol kiesgerechtigden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500