Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

WaterMuze Festival groeit verder door

Geplaatst op: 26 maart 2019

Archieffoto Jan van Kleef

WaterMuze Festival neemt de positieve vibes van 2018 mee naar dit jaar. De zonovergoten tweede editie leverde veel enthousiaste reacties op. “Mede daardoor loopt de kaartverkoop heel goed: we hebben nu al meer kaarten verkocht dan vorig jaar vlak voor het festival”, zegt organisator Ivo Eenkhoorn. Uncle John uit Genemuiden is een van de optredende bands dit jaar.

“Kippenvel”, had hij vorig jaar met echtgenote Alette en de andere vrijwilligers. De zon was het halve werk, het programma en het publiek deden de rest. “Het leukste vond ik dat er veel gezinnen waren die allemaal genoten. Papa en mama luisterden naar muziek, terwijl de kinderen meededen aan de activiteiten. Dat is precies zoals we het voor ogen hebben: WaterMuze is het festival voor gezinnen”, zegt Eenkhoorn.

Dit jaar wil het festival weer verder groeien. Dat blijkt al uit de geboekte bands. Bewust kiest de organisatie dit jaar voor meer bands en wat minder singer-songwriters. “Son Mieux staat bijvoorbeeld op het hoofdpodium. Die hoor je dagelijks op de radio. Met Town of Saints hebben we zelfs een internationale band op het podium. Ook Yorick van Norden is echt een naam”, neemt Eenkhoorn het programma door.

Het muziekprogramma is ondertussen zo goed als rond en ook het theater en het omlijstende programma krijgt vorm. “We benutten de turfeilandjes beter dan in vorige jaren. Daar komt nu ook horeca, zodat bezoekers daar meer blijven hangen. Vanaf een van de eilandjes kunnen kinderen zeillessen volgen. Net als vorig jaar is er veel te doen voor kinderen, onder meer dankzij de medewerking van Accrete.”

Ook met het horeca aanbod is de organisatie toe aan de laatste puntjes op de i. ’t Kraantje en Elly’s Beach & Bistro zijn daarvoor belangrijke namen. “Verder komt er een cocktailbar, waar bezoekers ook cocktails leren maken, een speciaal bier bar en De Groentemannen zorgen voor gezonde  smoothies. Heel mooi dat we weer samenwerken met de lokale horeca.”

Ondertussen is de nieuwe websites al in de lucht. Meer informatie over het programma en de kaartverkoop op www.watermuzefestival.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500